Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din România. Vedeta și-a dezvăluit secretul sănătății la 84 de ani și susține că o ajută foarte mult. Puțini știu însă ce mănâncă zilnic artista și la ce alimente a renunțat complet.
Pe lângă mișcare, cântăreața de muzică populară Irina Loghin are mare grijă la alimentație. De cinci decenii nu mai consumă carne, nici măcar de sărbători, adoptând un meniu pe bază de fructe, legume și cereale. Potrivit vedetei, regimul vegetarian o întinerește atât fizic, cât și sufletește.
„De obicei, eu nu gătesc porc. Carnea este departe de mine, am renunțat la carne. De vreo 40 și ceva de ani nu mai consum carne. Foarte rar mai mănânc câte un piept de pui, dar rar şi nu-l mănânc cu plăcere nici pe acela. Când nu am încotro, când sunt în deplasare. Acasă fac sarmale de pește de Crăciun și tot felul de salate crudități, ghiveci de tot feluri de legume. Un fin ne face cozonacul. Pe masă aveam nelipsitele sarmale de pește. Pentru restul familiei fac și de porc, dar eu cu Irinuca nu servim din astea. Ne simțim bine cu ale noastre cu care ne-am învățat de zeci de ani”, a explicat Irina Loghin.
În plus, celebra solistă are și o „poțiune miraculoasă” care o ferește de boli și o ajută să se mențină în formă: „Totul vine de la alimentație, de la crudități. Eu în fiecare dimineață beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună. Ca să arăţi bine, trebuie să fii frumos şi sănătos. Sportul şi alimentaţia contează enorm. Fac sport încă de tânără, alerg câţiva kilometri buni în fiecare zi. Nu este uşor, dar aşa mă menţin”.
Este bine știut că Irina Loghin este vegetariană de 50 de ani, adică nu mănâncă deloc carne. De asemenea, cântăreața de muzică populară a renunțat definitiv și la alte produse alimentare, cum ar fi mezelurile și afumăturile.
„Mi-aș dori ca lumea să aprecieze foarte mult stilul de viață sănătos, nu știe ce pierde. Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci. Dovadă că a fost un moment în care niște piftele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat. Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări. Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot. De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă.
Trebuie să avem atenție la toate, în primul rând mezelurile, care sunt otravă, groaznice pentru organism, mai ales dimineața. Majoritatea mănâncă afumături, care sunt înfiorătoare, crimă pentru ficat și stomac. Și mulți nu își dau seama că trebuie să simtă și viața sănătoasă, nu doar fumul”, a subliniat ea.