Ce nu a făcut niciodată Carmen Iohannis de când este prima doamnă a României. Diferența uriașă între ea și alte soții de președinte

Cum au reacționat soțiile multor președinți de când a început războiul în Ucraina
Ce nu a făcut niciodată Carmen Iohannis de când este prima doamnă a României. Diferența uriașă între ea și alte soții de președinte

Carmen Iohannis este Prima Doamnă a României din 2014, atunci când soțul ei, Klaus Ioahnnis, a devenit președintele țării. În ultima vreme ea nu a mai fost văzută la activități publice. Între ea și alte soții de președinte există o diferență. Ce nu a făcut niciodată Carmen Iohannis de când este prima doamnă a României?

Cum au reacționat soțiile multor președinți de când a început războiul în Ucraina

Multe dintre soțiile de președinți din Europa au reacționat rapid de când a început războiul în Ucraina și s-au implicat activ în ajutorul dat refugiaților ucraineni. Carmen Iohannis însă a preferat să rămână discretă. Nu numai în această situație Prima Doamnă a României a preferat discreția, ci și în orice altă situație de când soțul ei a devenit președinte.

Ce nu a făcut niciodată Carmen Iohannis de când este prima doamnă a României

Spre deosebire de Carmen Iohannis, multe dintre soțiile de președinte din Europa au acționat rapid de când sute de mii de refugiați din Ucraina au avut nevoie de ajutor. Potrivit specialistului în jurnalism și științele comunicării, Marcel Tolcea, președintele Iohannis nu conștientizează că a face niște lucruri firești, care nu au legătură de propaganda, înseamnă mult mai mult decât cuvintele. De ce nu se implică prima doamnă a României?

„Cred că instituția prezidențială are un organ lipsă de care nu conștientă. Adică acest reflex al comunicării în spațiul public, așa cum de pildă face orice persoană expusă în spațiul public, de la politicieni până la vedetele de cinema”, spune Marcel Tolcea.

Profesorul a mai menționat că la nivelul instituției prezidențiale există un deficit de empatie. Paradoxul este că soția președintelui este o profesoară foarte apreciată de către elevii săi.

„Ceea ce mă miră la doamna Iohannis este că dumneaei este o profesoară foarte apreciată de către copii. Aici e paradoxul: o persoană care e foarte apreciată, și asta se știe de când Klaus Iohannis era primarul Sibiului. Și domnul Iohannis nu se comportă ca dirigintele iubit al unei țări, din păcate. El se comport ca un pedagog de internat”, a mai spus Marcel Tolcea.

Ce au făcut și fac alte soții de președinte de când a pornit războiul în Ucraina

Una dintre cele mai active soții de președinte este Agata Kornhauser-Duda, soția președintelui Poloniei, Andrzej Duda. La scurt timp după izbucnirea războiului în Ucraina s-a întâlnit cu o comunitate poloneză din România, apoi a mers în vizită într-o comunitate poloneză din Ucraina.

În luna martie 2022, Agata Kornhauser-Duda a colaborat cu soțiile președinților din Ucraina și Franța, Olena Zelenska și Brigitte Macron, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer din Ucraina. Ele au ajutat 20 de copii ucraineni bolnavi de cancer să ajungă la Paris pentru a primi îngrijirile necesare.

Prima doamnă a Lituaniei, Diana Nausediene, participă la evenimente publice dedicate ucrainenilor. Deseori a vorbit despre importanța ajutorării refugiaților. Prima doamnă din Letonia a organizat un concert caritabil pentru sprijinirea refugiaților ucraineni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *