Ce nu e bine să faci niciodată în casă atunci când e furtună și fulgeră. Mesajul clar al specialiștilor

Ce trebuie să eviți în caz de furtună când ești acasă.
Ce nu e bine să faci niciodată în casă atunci când e furtună și fulgeră. Mesajul clar al specialiștilor

Ce nu e bine să faci niciodată în casă atunci când e furtună, pentru a evita accidentele. Specialiștii recomandă oamenilor să evite deplasările și să stea la adăpost. Aceste reguli trebuie urmate cu strictețe, dar cu toate acestea, nici acasă nu suntem complet în siguranță. Iată ce nu este recomandat să faci în casă dacă este furtună și fulgeră. Mesajul clar al specialiștilor pentru alertele de vreme rea.

Ce nu e bine să faci niciodată în casă atunci când e furtună și fulgeră

Multe dintre avertizările de vreme rea au fost urmate și de mesaje de alertă trimise prin sistemul Ro-Alert. Din cauza furtunilor puternice, populația a fost sfătuită să stea la adăpost și să evite pe cât posibil deplasările.

Ce nu e bine să faci niciodată în casă atunci când e furtună și fulgeră
Fulgere

În general, când este o furtună puternică, ni se recomadă să stăm acasă. Dacă nu, altă opțiune este să rămâi în mașina personală, dacă ai posibilitatea.

„Mai bine stai în maşină, afară eşti expus direct. Tragi pe dreapta şi aştepţi să treacă furtuna. Evită folosirea apei, duşurile ori sălile de baie. Apa şi conductele instalaţiilor pot cauza electrocutare.”, a declarat Bogdan Toma, purtător de cuvânt DSU, potrivit stirileprotv.ro

Totuși, nici în acasă pericolele nu ne ocolesc când e vremea severă. Cei de la ISU ne sfătuiesc să nu facem duș sau să evităm spălarea vaselor. Instalațiile sanitare pot electrocuta, în eventualitatea în care pot prelua electricitatea.

Nu folosi apa când e furtună

Niciodată să nu faci duș sau să speli vasele când este furtună. Evită orice fel de contact cu apa în timpul unei furtuni, deoarece fulgerele pot călători prin instalații sanitare și te pot electriza. În cazul în care fulgerul îți lovește casa în timpul unei furtuni, un duș te poate pune în pericol.

Dacă întâmplător casa ta este lovită de fulger, șurubul poate trece prin conductele de apă și te poate electriza la duș sau chiar dacă te speli pe mâini.

Nu folosi electronicele conectate la prizele din perete

Nu folosi computerele, laptopurile, sistemele de jocuri, mașinile de spălat, uscătoarele sau orice altceva conectat la o priză electrică. Fulgerul poate călători prin sistemele electrice, sistemele de recepție radio și televiziune și orice fire sau bare metalice din pereții sau podelele de beton. Îți poți proteja dispozitivele electronice și electrocasnicele instalând dispozitive de protecție la supratensiune.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
8.3 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *