Ce nu este bine să faci de Sfântul Alexandru 2022. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare

Iată care sunt principalele tradiții de Sfântul Alexandru.
Ce nu este bine să faci de Sfântul Alexandru 2022. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare

Ce nu este bine să faci de Sfântul Alexandru 2022. Sărbătoarea Sfântului Alexandru este marcată de foarte multe tradiții și obiceiuri. Se spune că aceia care obișnuiesc să respecte tradițiile și adresează rugăciuni, vor primi ajutor.

Conform scrierilor străvechi, Sfântul Alexandru, unul dintre marii ierarhi ai Bisericii este considerat protectorul omenirii și apărătorul creștinătății. Acesta a trăit în secolul al IV-lea și se spune că a dus o viață modestă, fără știința cărților, dar cu toate acestea a fost un mare înțelept.

Ce nu este bine să faci de Sfântul Alexandru 2022

Iată câteva dintre cele mai cunoscute tradiții de Sfântul Alexandru.

  • Nu trebuie să te cerți cu ceilalți. Motivele de ceartă trebuie să dispară și trebuie iertate. Dacă nu, se știe din popor, că vei continua să trăiești în certuri până la sfârșitul anului.
  • Nu-i ignora pe cei care au nevoie de ajutor. De Sfântul Alexandru oamenii trebuie să fie mai receptivi la nevoile aproapelui.  Este o zi pefectă în care poți face pace cu persoanele cu care nu te-ai înțeles.
  • În această zi de sărbătoare, nu este bine să îți vorbești aproapele de rău.
  • Femeile care poartă numele sfântului, trebuie să nu muncească în această zi de sărbătoare, să nu spele haine cu mâna sau să facă curățenie prin casă.

Biserica spune că toți credincioșii ar trebui să fie mai milostivi cu cei care o duc greu. De asemenea, în această zi sfântă, creștinii ar trebui să spună rugăciunea Sfântului Alexandru.

Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi de mare sărbătoare

“Suflete, suflete al meu, pentru ce te plângi la Domnul? Căci lenea ta pentru chinurile veșnice mijlocitoare îți este. Dacă darul lui Dumnezeu l-ai cunoaște, cu lacrimi fierbinți ai plânge, suspinând și întristându-te pentru orice păcat, pentru cel mic și pentru cel mare. Strigă către Stăpâna ta să nu te lovească mânia Celui ce ține toate cu dreapta Sa atotputernică, însă eu, păcătosul și leneșul, cel ce am limba vicleană, cum mă voi ruga Stăpânei mele ca să mă izbăvească Domnul de înfricoșata Judecată? Căci tot timpul mă cutremur în inima mea cugetând la înfricoșata Judecată ca să fiu izbăvit de chinurile cele veșnice și de viermele cel neadormit și de întunericul cel mai din afară și de flăcările cele nestinse. Miluiește-mă pe mine, păcătosul robul Tău (numele), ca pe Pavel Apostolul, pe care mai mult decât pe toți l-ai iubit, și nu întoarce fața Ta de la mine, cel sărman, în acea Zi înfricoșată de care se cutremură sufletul meu și se îngrozesc mădularele trupului meu.

Doamne, izbăvește-mă pe mine de înfricoșatul ceas, ca să nu mă departez de mila Ta. Îi rog pe Sfinții îngeri și Arhangheli, pe prooroci și mucenici și pe toți sfinții să se roage lui Dumnezeu pentru sufletul meu. Pentru rugăciunile voastre să întoarcă Stăpânul mânia Lui de la mine, păcătosul. Iar tu, Preacurată Doamnă Fecioară, care ai îndrăzneală la Fiul tău pentru robii Tăi, nu uita ostenelile robului tau (numele). Stăpâne Mântuitorule, din săracul meu suflet, Ție mă rog, izbăvește-mă de durerea păcatelor mele și primește-mă întru bucuria vieții celei nesfârșite, în care se preamărește Preasfânt Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

9.2 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.