Ce nu se plantează lângă căpșuni. Riști să strici recolta

Ce nu se plantează lângă căpșuni. Riști să strici recolta

Capșunile sunt plante delicate care necesită atenție și îngrijire adecvată pentru a se dezvolta sănătos și a produce o recoltă bogată. Din acest motiv, este important să se țină cont de plantele care nu ar trebui să fie sădite în apropierea lor, deoarece acestea pot afecta negativ creșterea și sănătatea căpșunilor.

Ce nu se plantează lângă căpșuni

Grădinarii cu experiență știu cât de importanți sunt „însoțitorii” anumitor plante. Prin plantarea unor astfel de „vecini”, se pot obține multe beneficii. Plantele partenere pot servi ca repelent pentru dăunători și pot proteja culturile de valoare mai mare.

Unele plante funcționează bine ca acoperire a solului și ajută la îmbunătățirea calității acestuia și la reținerea apei. Alte plante pot furniza nutrienți necesari și alte tipuri de beneficii pentru plantele de lângă ele.

Un alt motiv important pentru a sădi plante însoțitoare este creșterea randamentului culturilor. Prin utilizarea întregului spațiu de care dispui, alegând plante care se vor ajuta reciproc și care pot crește bine una lângă alta, grădina ta devine mult mai productivă.

În ceea ce privește căpșunile, există în geneal 4 probleme de care trebuie să te ferești atunci când alegi să plantezi lângă ele.

Umbrirea

În primul rând, trebuie să ai grijă să nu faci umbră căpșunilor. Acestea pot tolera o anumită cantitate de umbră, dar iubesc să fie scăldate cât mai multe ore în lumina directă a soarelui, iar majoritatea plantelor pot crește mai înalte decât plantele de căpșuni. Asigurăte, așadar, că nu plantezi nimic care să crească mai înalt decât căpșunile.

Cerințe nutritive

Nu vrei să plantezi nimic care are cerințe nutritive diferite față de căpșuni. În general, căpșunile preferă să fie hrănite cu material organic adăugat în sol și o cantitate generoasă de compost.

Așadar, este posibil ca plantele care necesită o cantitate mai mică sau mai mare de nutrienți să nu se descurce la fel de bine în solul plantelor de căpșuni sau să concureze cu căpșunile tale și să le înfometeze. Dacă le plantezi în apropierea căpșunilor, ar putea fi o idee dăunătoare pentru acestea.

Citește și: „Secretul recoltei bogate de căpșuni. Ce ingredient trebuie să adaugi în apa cu care le uzi, trucul e genial

Diferențe de cerințe de pH

Plantele care au cerințe de pH diferite față de cele ale căpșunilor nu sunt bune însoțitoare, deoarece s-ar putea să nu aibă o dezvoltare optimă în solul pentru căpșuni. pH-ul ideal al solului pentru căpșuni este între 5,4 și 6,5, așa că evită plantele care preferă un pH mai mic sau mai mare dacă dorești ca și ele să se dezvolte.

Evită contaminarea cu dăunători

Unele plante pot găzdui și aduce cu ele lucruri care pot avea un impact negativ asupra căpșunilor tale. Sunt plante care pot răspândi ciuperci dăunătoare, boli sau pot atrage insectele, așa că acestea trebuie evitate în apropierea căpșunilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
3.9 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *