Ce pensie are Adriana Iliescu, de fapt: „Am fost profesor universitar”. Adevărul nebănuit, nu e așa cum se credea

Fosta profesoară o întreține pe fiica ei studentă din acest venit

Scris de: Daoud Andra

06 Mar. 2023

Ce pensie are Adriana Iliescu, de fapt: „Am fost profesor universitar”. Adevărul nebănuit, nu e așa cum se credea

Adriana Iliescu a devenit cunoscută în urmă cu mai bine de 18 ani, când a intrat în Cartea Recordurilor. Românca a devenit cea mai în vârstă femeie care a născut, iar în prezent se mândrește cu fiica ei studentă. Cele două trăiesc din venitul fostei profesoare universitare și nu o duc rău deloc, după cum spune chiar ea. Ce pensie are Adriana Iliescu și ce spune despre situația financiară a familiei.

S-a aflat ce pensie are Adriana Iliescu, după o carieră de 40 de ani

Adriana Iliescu și fiica ei, Eliza, trăiesc din veniturile fostei profesoare universitare. Femeia a predat limba română, dar a scris și publicat, de-a lungul timpului, mai multe cărți pentru copii. Ajunsă la vârsta de 84 de ani, fostul cadru didactic spune că are o pensie mulțumitoare, care îi permite să se descurce bine și să își susțină fata care este studentă la două facultăți, la una dintre ele cu taxă. La pensia de profesor universitar se adaugă venitul pe care Adriana Iliescu îl încasează de la Uniunea Scriitorilor.

Citește și: Singura tradiție la care Adriana Iliescu și fiica ei nu renunță, la început de primăvară. Ce obișnuiesc să facă în fiecare an

„Nu este o perioadă geroasă, de unde ger și frig? E chiar bine afară! În casă avem căldură, avem apă caldă, ne este bine, nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar.”, a declarat recent Adriana Iliescu, pentru Playtech.ro.

Singura tradiție la care Adriana Iliescu și fiica ei nu renunță
Adriana Iliescu și fiica ei, Eliza

„Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut”

Fosta profesoară universitară spunea în trecut, potrivit aceleiași surse, că veniturile lunare i-au permis să se întrețină atât pe ea, cât și pe fiica sa și că nu le-a lipsit niciodată nimic. Fata a terminat liceul anul trecut și a fost admisă la două facultăți: Litere și Științe Umane. Pentru una dintre ele trebuie să plătească taxă, iar Adriana Iliescu spunea, în urmă cu ceva timp, că ia în calcul și să facă un împrumut dacă va fi nevoie, însă nu crede că va fi cazul.

Citește și: Imagine rară cu Adriana Iliescu. Cum arăta în tinerețe. Eliza a moștenit frumusețea de la mama sa

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, mai declara Adriana Iliescu, într-un alt interviu pentru Playtech.

Adriana Iliescu a devenit mamă în anul 2006, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 67 de ani. Aceasta a fost declarată cea mai bătrână mamă din lume, iar recordul ei a fost recunoscut de către cei de la Cartea Recordurilor.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *