Ce pensie are Florin Piersic, la 86 de ani. Suma pe care o primește după o viață petrecută pe scena teatrului

Ce pensie are Florin Piersic, la 86 de ani. Suma pe care o primește după o viață petrecută pe scena teatrului

Ce pensie are Florin Piersic, la 86 de ani. Cu o carieră de mai bine de jumătate de secol, marele actor român Florin Piersic și-a trăit practic aproape toată viața pe scenă. A interpretat zeci de roluri, atât în producții cinematografice, cât și pe scenele teatrelor, iar talentul actoricesc și carisma sa deosebită l-au făcut să devină unul dintre cei mai iubiți artiști români.

Cu toate acestea, după o viață petrecută aducând bucurie publicului, aflat acum în toamna vieții, Florin Piersic este răsplătit cu prea puțin de către statul român. Iată ce pensie are actorul.

Ce pensie are Florin Piersic, la 86 de ani

Florin Piersic a făcut parte din Generația de Aur a actorilor români și a avut un mare succes în perioada comunistă. Însă cu toate că era foarte apreciat de public, fiind considerat unul dintre cei mai valorși actori, acesta nu s-a bucurat niciodată de o situație financiară deosebită.

Florin Piersic a vorbit, în cadrul unui podcast, despre banii câștigați în perioada de dinainte de Revoluție. Piersic a dezvăluit cu cât era plătit pentru un rol de film și cum o duceau cei mai populari actori ai vremii respective.

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract.

Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului. Restul primeai, am văzut cu ochii mei, pe Caragiu, pe Codrescu, care spuneau: Domnule, nu ne mai dați niște bani? Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare.”, a povestit Florin Piersic, în podcastul găzduit de Mihai Morar.

Cât despre veniturile sale actuale, din păcate, după 66 de ani în lumea tatrului și a filmului, marele actor încasează o pensie de doar 2.000 e lei. În plus, Florin Piersic mai primește o indemnizație lunară de merit din partea Uniunii Teatrale din România în valoare de 2.700 de lei, potrivt fanatik.ro.

Ce pensie are Florin Piersic, la 86 de ani
Ce pensie are Florin Piersic, la 86 de ani

„Vreau să mai trăiesc puțin”

În același podcast, Florin Piersic a vorbit și despre momentul când va părăsi această lume. Întrebat dacă se teme de clipa în care se va stinge, maestrul a răspuns fără ocolișuri: „Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”.

Citește și: „Copilăria lui Florin Piersic, marcată de o dramă cutremurătoare. „E prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.6 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *