Copilăria lui Florin Piersic, marcată de o dramă cutremurătoare. „E prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele”

Florin Piersic și-a pierdut sora când era copil

Scris de: Daoud Andra

09 Dec. 2022

Copilăria lui Florin Piersic, marcată de o dramă cutremurătoare.  „E prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele”

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și charismatici actori români. Și-a dedicat întreaga viață scenei, iar fiecare apariție a sa cucerește publicul. Puțini știu însă că actorul a suferit o pierdere care i-a marcat copilăria și păstrează și acum în suflet o amintire dureroasă.

Pierderea care l-a marcat pe Florin Piersic

Florin Piersic a fost întotdeauna plin de viață și cu zâmbetul pe buze și a cucerit publicul cu jovialitatea lui. Maestrul a avut însă o copilărie marcată de o pierdere pe care nu o poate uita. Chiar dacă au trecut zeci de ani de atunci, actorul își aduce aminte cu emoție de cea care a fost sora lui. Lucica era mai mare decât el cu 8 ani și și-a pierdut viața într-un mod tragic.

Într-un interviu acordat în trecut lui Dan Negru, maestrul Piersic a povestit despre pierderea care l-a marcat pentru totdeauna. Sora lui a murit înecată, după ce a sărit în apă să își salveze o prietenă. Au luat-o curenții, iar actorul nu a mai văzut-o niciodată.

„Noi am trăit atunci cea mai mare tragedie a familiei noastre. Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica. La 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha. A luat-o un vârtej. La 11 km, în Basarabia, au găsit-o niște pescari plutind.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate. E prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele. Înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia. Tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic.

Apoi pe ai mei nu i-am mai văzut o lună de zile. Au plecat la București să facă spiritism. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una dintre zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, a povestit îndrăgitul actor, într-o emisiune la Antena 1.

Copilaria lui Florin Piersic marcata de o drama cutremuratoare
Florin Piersic și-a pierdut sora când avea 7 ani

Întâmplarea stranie pe care a trăit-o actorul la Paris

Actorul spune că legătura cu sora lui nu s-a rupt în momentul în care aceasta a murit. De altfel, Florin Piersic chiar a trăit o întâmplare stranie ani mai târziu, în prima lui călătorie în Franța. Maestrul povestește și acum întâmplarea cu aceeași emoție în glas.

„Când am fost pentru prima dată la Paris, mi-au apărut în față niște pictori. Uitându-mă la un portret, am văzut-o pe Lucica. Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniță. Pictorul m-a privit zâmbind. I-am spus: Peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am întors în 5-10 minute, dar tabloul nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat. I-am povestit mamei și mi-a spus: A fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă”, a povestit actorul.

Îndrăgitul actor a cucerit publicul cu roluri în numeroase filme românești, printre care: „Ciulinii Bărăganului”, „Neamul Șoimăreștilor”, „De-aș fi Harap-Alb”, „Columna”, „Haiducii lui Șaptecai”, „Drumul oaselor”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze” etc.

 

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.