Ce pensie are Petre Roman. Suma pe care o încasează lunar: “Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei”

Câți bani primește, lunar, Petre Roman
Ce pensie are Petre Roman. Suma pe care o încasează lunar: “Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei”

Fostul premier al României, Petre Roman, a dezvăluit ce pensie primește, lunar, din partea statului român, dar și ce face pentru a-și rotunji veniturile. Acesta susține că suma pe care o propune statul român pentru a trăi decent nu îi ajunge. Iată despre ce sumă este vorba!

Ce pensie primește Petre Roman

Casa Națională de Pensii plătește aproximativ 10.000 de indemnizații de lux, lunar. Aceste pensii, numite și speciale, ajung la foștii magistrați, foștii diplomați și foștii parlamentari ai țării. În România există aproximativ 760 de foști diplomați, iar pentru aceștia, pensia medie este de circa 5.800 de lei. Având în vedere și ultimele calcule ale celor responsabili de pensii, dacă pensia medie s-ar indexa cu rata inflației de 5.1%, pensionarii de lux ar avea parte de o majorare de aproximativ 300 de lei.

Și deși Parlamentul României a încercat să elimine aceste pensii de lux pentru foștii parlamentari, acest lucru nu a mai fost posbil. Așadar, foștii politicieni care au deținut oa stfel de funcție ajung la pensii de 5.000-6.000 de lei lunar. Printre ei se află și fostul premier al țării, Petre Roman, care a dezvăluit câți bani primește de la stat, lună de lună. El a recunoscut și că nu ar putea trăi cu venitul minim lunar din țara noastră care, la momentul actual, bazat pe unele calcule, este de 5.000 de lei, așa că a făcut în așa fel încât să mai aibă și alte venituri, pe lângă pensie.

„Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri. (…) Au făcut alții calcule, nu eu, și rezultă că ar fi în jur de 5.000 pentru o familie, 2 adulți și 2 copii. Am zis de minim. Pentru că prețurile la noi au luat cu adevărat o aliură extraordinar de gravă pentru foarte mulți oameni. (…) Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei, dar nu aș fi obligat să trăiesc în felul acesta, pentru că și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus”, a declarat Petre Roman, pentru Antena 3.

Cu ce se ocupă Petre Roman, deși e pensionar de lux

Fostul demnitar se laudă cu o pensie deloc mică, având în vedere mandatele de premier pe care le-a avut. De asemenea, este cadru didactic, iar salariul este mai mult decât mulțumitor.

„Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit. Sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva, pentru care, de asemenea, sunt bine plătit. Și eu mai am și pensia mea. Pensia specială a fost restabilită acum 3 luni. În cazul meu fiind vorba de mai multe mandate este de 10.000 de lei”, a mai spus fostul politician.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
7 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *