Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben? Părerea nutriționistului

Care soi de pepene este mai potrivit în dietă, pepenele galben sau cel roșu - iată beneficiile pentru fiecare.
Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben? Părerea nutriționistului

Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben? Indiferent de soiul lor, pepenii se numără printre cele mai iubite fructe de vară. În timp ce pepenii verzi tradiționali cu pulpă roșie pot fi mai familiari și mai disponibili astăzi, pepenii galbeni au fost cultivați în Africa de aproape 5.000 de ani.

Este adevărat că beneficiile pepenelui roșu și cele ale pepenului galben sunt diferite pentru că și conținutul lor nutrițional este diferit. Iată mai jos explicațiile complete și părerea nutriționistului.

Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben?

Conținutul de nutrienți

Înainte de a cunoaște diferențele dintre pepenele galben și pepenele roșu pentru sănătate, trebuie să înțelegem că principala diferență dintre aceste fructe sunt compușii chimici.

Compusul pigmentar găsit în pepenele roșu este licopenul. Pepenele galben conține beta-caroten, aceeași substanță chimică care dă culoarea morcovului.

Ce pepene îngrașă mai mult: roșu sau galben
Pepene galben

Pepenele galben este bogat în vitamine și minerale. Pepenele roșu are un conținut bogat de citrulină, aminoacizi, potasiu și vitaminele A și C. De asemenea, pepenele galben este bogat în fibre și zahăr natural, de aceea este bun pentru persoanele cu diabet.

Conținutul nutrițional de pepene roșu include fosfor, fier, magneziu, fier, seleniu, acid folic și vitamina B6, vitamina C, vitamina E și vitamina K. De asemenea, pepenele roșu este bogat în fibre, proteine ​​și niacină.

Beneficii pentru dietă și sănătate

Ambele soiuri de pepene verde au un conținut ridicat de apă. De fapt, aproape 92% din ambele soiuri de pepene verde sunt formate din apă. Pepenele roșu este plin de vitaminele A, B6 și C, în timp ce pepenele galben conține vitamina A, C și o serie de vitamine din grupa B.

Minim 100 de grame de pepene roșu are aproximativ 46 de calorii, în timp ce 100 de grame de pepene galben are 54 de calorii. Așadar, există o mică diferență între cele două soiuri de pepene. Cu toate acestea, ambele tipuri de pepene pot fi utilizate într-o dietă pentru că au totuși un conținut scăzut caloric. Pepenii sunt alimente sățioase și sănătoase, cu beneficii pentru organism.

Licopenul este singurul responsabil pentru culoarea roșie intensă a pepenelui roșu. În ultimii ani, prevenirea prostatei și sănătatea inimii au fost legate de consumul de licopen. Pepenele roșu conține și citrulină, un aminoacid care contribuie la un flux sanguin bun. De asemenea, se spune că citrulina previne disfuncția erectilă, deși acest lucru se întâmplă numai atunci când este consumat în cantități abundente.

În timp ce pepenii galbeni sunt lipsiți de licopen, ei compensează acest lucru cu un număr mare de minerale. Au un conținut ridicat de magneziu, fier, calciu, fosfor și potasiu, toate contribuind la sănătatea inimii.

Citește și cum îți dai seama dacă un pepene este copt și dulce. Trucul banal de mare ajutor

9.6 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.