Ce poți greși atunci când îți alegi sutienul. Cum îți poate fi afectată sănătatea

Sfaturi prețioase pentru toate femeile
Ce poți greși atunci când îți alegi sutienul. Cum îți poate fi afectată sănătatea

Sutienul reprezintă un articol vestimentar care nu lipsește din garderoba niciunei femei. Există însă situații când acesta este ales greșit. Cum îți poate afecta sănătatea această situație?

Mituri despre purtarea sutienului – ce este adevărat și ce nu

Concluzia specialiștilor este: sutienul poate provoca dureri, iritații, dar NU și cancer. Potrivit lui Cassann Blake, specialist în sănătatea sânilor, există multe mituri cu privire la purtarea sau nepurtarea unui sutien.

Purtarea unui sutien nu crește riscul de cancer la sân. Specialiștii din întreaga lume demontează acest mit. Concluzia este că un sutien nu poate crește șansele de a dezvolta cancer la sân.

„Din punct de vedere al cancerului de sân, purtarea unui sutien nu afectează riscul de cancer mamar. Am fost întrebat înainte dacă purtarea sutienelor poate crește riscul de cancer de sân. Răspunsul este nu. Așadar, purtarea unui sutien nu creşte şi nici nu scade riscul de cancer la sân”, a explicat Cassann Blake.

Sutienul nu cauzează lăsarea sânilor. Același medic declară că purtarea unui sutien nu face sânii să se lase: „Purtarea unui sutien nu afectează riscul de lăsare a sânilor sau ceea ce se numește «ptoză mamară»”.

De asemenea, sutienul nici nu afectează forma sânilor. Dacă sânii sunt voluptoși se recomandă purtarea sutienului deoarece ajută să te simți mai confortabil. În acest caz, folosirea sutienului ajută la atenuarea sau prevenirea durerilor de spate, cauzate de greutatea sânilor, scrie dcmedical.ro.

„Purtarea unui sutien sport ar putea fi de ajutor în această privință”, susține medicul.

Ce greșeli fac femeile atunci când aleg un sutien

Specialistul dezvăluie că în multe dintre situații femeile își aleg mărimea greșită a sutienului, iar în această situație poate apărea disconfort.

„O mulțime de femei poartă dimensiunea greșită la sutien. Când purtați o dimensiune greșită, în special dacă purtați un sutien cu sârmă, acest lucru ar putea cauza dureri, deoarece sârma nu stă în locația potrivită”, mai spune dr Blake.

Totodată, e bine de știut faptul că atunci când facem antrenamente sau efort fizic, sutienul de zi cu zi nu se potrivește. E necesar ca fiecare femeie să aibă sutiene diferite pentru a le purta în diferite ocazii.

„Achiziționează un sutien cu sprijinul potrivit pentru activitatea pe care o faci. S-ar putea să nu doriți să purtați un sutien sport cu mult sprijin în timp ce vă uitați la televizor. Dar dacă alergi, ia-ți un sutien cu un suport mai bun”, mai spune medicul.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.