Ce poți să pui în mașina de spălat în loc de balsam. Este ieftin și este la îndemâna tuturor

Ingredientul natural pe care îl poți folosi în locul balsamului de rufe.
Ce poți să pui în mașina de spălat în loc de balsam. Este ieftin și este la îndemâna tuturor

Balsamul de rufe este un produs esențial în procesul de spălare a hainelor. El conferă acestora un parfum plăcut și le face mai moi și mai catifelate. Cu toate acestea, balsamul de rufe poate fi scump și dăunător î cazul celor care suferă de alergii. Din fericire, există o serie de alternative naturale și mai puțin costisitoare la balsamul de rufe. Acestea pot fi găsite în orice casă, iar utilizarea lor este foarte simplă. Iată, așadar, ce poți să pui în mașina de spălat în loc de balsam.

Ce poți să pui în mașina de spălat în loc de balsam

În cazul în care ai rămas fără balsam de rufe și nu ai idee cu ce să-l înlocuiești, există o soluție ieftină și la îndemâna tuturor. Oțetul este un ingredient natural esențial care poate fi folosit în acest scop. Acesta poate fi găsit în orice gospodărie și este mult mai ieftin decât balsamul de rufe.

Citește și: Diferența dintre oțet de mere și oțet din cidru de mere. Cum se obține fiecare în parte, de fapt

Oțetul este unul dintre cei mai populari înlocuitori ai balsamului de rufe. El are proprietăți antibacteriene și antifungice, dar poate curăța și hainele foarte bine.

Cu toate acestea, trebuie să ai grijă la cantitate și modul în care este folosit. Astfel, dacă dorești să utilizezi oțetul ca înlocuitor pentru balsamul de rufe, toarnă aproximativ jumătate de pahar de oțet în compartimentul balsamului de rufe al mașinii de spălat.

Acest compartiment este marcat specific, cu un simbol sub formă de floare. Și dacă te gâdești că hainele tale vor căpăta un miros înțepător, nu trebuie să îți faci griji. Oțetul va dispărea din țesături pe măsură ce rufele se usucă.

Dacă dorești să adaugi un miros plăcut hainelor tale, poți amesteca oțetul cu bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale. Bicarbonatul de sodiu are o multitudine de proprietăți și poate fi folosit și pentru spălarea hainelor. Iar uleiurile esențiale vor oferi hainelor un parfum special.

Oțetul îndepărtează depunerile de calcar din mașina de spălat

Așa cum știm cu toții, oțetul are o mulțime de întrebuințări în gospodărie. El poate fi de de ajutor atât pentru igienizarea locuinței, cât și pentru eliminarea depunerilor de calcar de pe diverse surafețe, inclusiv din mașina de spălat.

Citește și: 5 obiecte și suprafețe din casă care nu se curăță cu oțet. Riști să le strici

Pentru a dizolva depunerile de calcar de pe componentele interne ale mașinii de spălat, adaugă un pahar de oțet în compartimentul destinat detergentului. Setează mașina pentru un ciclu de spălare scurt, fără a introduce haine în ea, pentru a asigura o curățare eficientă a aparatului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *