Ce prețuri au țigările în Bulgaria în 2022. De ce sunt mult mai ieftine decât în România

Ce prețuri au țigările în Bulgaria în 2022. Chiar dacă odată cu izbucnirea războiului în Ucraina prețurile produselor au crescut mai peste tot, în Bulgaria
Ce prețuri au țigările în Bulgaria în 2022. De ce sunt mult mai ieftine decât în România

Ce prețuri au țigările în Bulgaria în 2022, în comparație cu țara noastră. În ultima vreme, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, prețurile au explodat în România și nu numai. Mai mult, de la 1 august 2022, odată cu intrarea în vigoare a primei serii de modificări la Codul fiscal, s-au majorează accizele la alcool și tutun. În Bulgaria însă, lucrurile stau puțin altfel, motiv pentru care, vecinii noștri vând mai ieftin țigările.

Ce prețuri au țigările în Bulgaria în 2022

Chiar dacă odată cu izbucnirea războiului în Ucraina prețurile produselor au crescut mai peste tot, în Bulgaria, există anumite produse și alimente, precum brânză, carne, pește, țigări, detergenți, care au rămas mai ieftine ca la noi.

În categoria produselor mai ieftine în țara vecină, comparativ cu România, intră dintotdeauna țigările. Astfel, costul mediu al unui pachet de țigări este de 12 RON (4.76 leva).

Pentru branduri mai renumite, ar fi L&M, Gauloises, Lucky Strike, Marlboro, cei care fumează scot din buzunar aproximativ 15 RON (5,95 leva).

Și în cazul băuturilor alcoolice, lucrurile stau altfel. Astfel, că prețul mediu la alcool în Bulgaria este mai mic decât în România.

Whisky-ul este mai scump în Bulgaria, unde se găsește la prețul de circa 80 de lei (31,72 leva)

Citește și ce taxe de drum trebuie să plătești în Bulgaria

Prețuri la diferite tipuri de băuturi alcoolice în Bulgaria:

  • Johnnie Walker Red Label 79 RON (31,32 leva).
  • Captain Morgan White Rum 72 RON (28,54 leva);
  • Seagram’s Extra Dry Gin 64 RON (25,37 leva);

„Sunt mai ieftine şi sunt mult mai multe reduceri decât la noi. Eu merg de cel puţin două ori pe lună în Bulgaria. (…) Mâncare cumpărăm de la ei. E mai ieftină. Cam cu 30-40 la sută, cam aşa. Brânză, carne, peşte“.

„La noi e mult, mult mai scump faţă de aici. Dacă am veni mereu aşa, am face o economie, nu mult, cam de două milioane pe lună şi iar banii ăstia care ar fi, pentru medicamente“, sunt de părere românii, potrivit observatornews.ro.

Țigările și băuturile alcoolice, mai scumpe de la 1 august, odată cu noul Cod Fiscal. Odată cu intrarea în vigoare a primei serii de modificări la Codul fiscal, s-au majorat accizele la alcool și tutun. Astfel că, de la 1 august, un pachet de țigări Cu aproximativ 60 de bani este mai scump.

De asemenea, tot cu 60 de bani românii plătesc mai mult pentru un litru de alcool. Impozitul pe câștigurile din jocurile de noroc crește și el. 3% pentru câștiguri de până în 10.000 de lei, 20% pentru ce depășește această sumă și 40% pentru câștigurile de peste 66.750 de lei.

Dacă în trecut un pachet de țigări costa 24 de lei, de exemplu, de la 1 august fumătorii vor trebui să scoată din buzunar suma de 24,6 lei. De altfel, berea din supermarket s-ar putea scumpi cu aproximativ un leu.

De la 1 ianuarie 2023, noi reguli vor intra în vigoare

  • calcularea impozitului pe locuințe în funcție de valoarea de piață a acestora
  • eliminarea impozitului specific din HoReCa
  • majorarea impozitului pe dividende

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
5.7 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *