Ce pun gospodinele din Ardeal în gogoșarii la oțet. Trucul secret ca să nu se înmoaie și să reziste cât mai mult timp

Rețete numai bune de încercat
Ce pun gospodinele din Ardeal în gogoșarii la oțet. Trucul secret ca să nu se înmoaie și să reziste cât mai mult timp

S-a dat startul pregătirii murăturilor pentru iarnă! Gospodinele de peste tot au scos rețetele și s-au apucat de treabă pentru a se asigura că la iarnă vor avea cămara plină. Vei afla de mai jos secretul gospodinelor din Ardeal în ceea ce privește gogoșarii în oțet.

Cum se pun gogoșarii în oțet, în Ardeal. Trucul gospodinelor de acolo

Gospodinele din această zonă au un truc secret care le oferă gogoșarilor o aromă aparte și îi ajută să rămână crocanți cât mai mult timp. Astfel, ele pun în fiecare borcan câteva foi de dafin. Iată rețeta lor:

Ai nevoie de: cinci kilograme de gogoșari, cinci litri de apă, un litru de oțet, două linguri de ulei, sare, zahăr, boabe de piper, boabe de muștar și foi de dafin.

Înainte de a tăia gogoșarii în bucăți asigură-te că îi speli foarte bine. Apoi, într-un vas mare pune apa, oțetul, uleiul, zahărul, piperul, boabele de muștar și câteva foi de dafin și pune totul la fiert. Când compozița începe să dea în clocot, se adaugă gogoșarii, pe rând. Se amestecă până când aceștia își schimbă culoarea. Apoi, se pun în borcane.

Cum se pun gogoșarii la oțet în Moldova. Care este secretul gospodinelor

În Moldova, spre deosebire de Ardeal, gospodinele folosesc ulei pentru a pune gogoșarii la oțet. Astfel ai nevoie de: doi litri de apă, un litru de oțet, 200 de grame de zahăr, 100 de grame de sare, 250 ml de ulei, 20 de grame de boabe de piper. Cantitățile acestea sunt suficiente pentru aproximativ 10 kilograme de gogoșari. Aceștia se spală cu apă caltă și se pun în borcane întregi sau tăiați. Toate celelalte ingrediente se pun într-un vas și se lasă la fiert, apoi se toarnă peste gogoșari.

Cum se pun gogoșarii în Muntenia

Ai nevoie de: trei kilograme de gogoșari, zece lingurițe de zahăr, două lingurițe de sare, 300 de ml de oțet, cinci morcovi, boabe de piper. Gogoșarii se spală și se taie felii. Într-un alt vas se fierbe oțetul nediluat cu sare, zahăr și piper. Când începe să dea în clocot, se ia de pe foc și compoziția fierbinte se toarnă în castronul în care au fost puși gogoșarii. Morcovii se taie rondele și se adaugă în amestec. Se lasă compoziția la răcit, apoi se pune în frigider. Din când în când amestecă gogoșarii, iar a doua zi gogoșarii și morcovii tăiați rondele se pun în borcane. Zeama ce a stat peste noapte la frigider se toarnă în borcanele care apoi se închid ermetic și se depozitează într-un loc răcoros.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9.2 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *