Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun. Cum faci alegerea corectă

Aspiratorul vertical a devenit una dintre cele mai apreciate variante și asta pentru că este mai ușor de folosit.
Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun. Cum faci alegerea corectă

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun, pentru casa voastră. Ei bine, atunci când alegem aspiratorul care vă ajută să curățați mai repede locuința, trebuie să țineți cont de câteva elemente esențiale. În ultima vreme, magazinele de electrocasnice oferă numeroase opțiuni și asaltează cu oferte de aspiratoare care mai de care mai tentante. Iată mai jos, câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de achiziționare.

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun vertical 

Aspiratorul vertical a devenit una dintre cele mai apreciate variante și asta pentru că este mai ușor de folosit. Acesta ajută și în cazul în care aveți în casă animale de companie. Părul acestora se curăță mai rapid. Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun

Un aspirator vertical este varianta pentru cei care caută solutii rapide si eficiente de îndepărtare a prafului și murdariei. Este ușor de manevrat și de asta este și apreciat. Este important și mult mai simplu dacă aveți parchet în casă și nu mochetă. Un aspirator vertical ajută la curățare.

De asemenea, acesta este bun în cazul persoanelor care suferă de dureri de spate.

Mai mult, acest aspirator se dovedește foarte eficient pentru curățarea covoarelor din casă și a zonelor mai greu accesibile (de exemplu prin colturi sau de-a lungul marginilor).

Recomandare- aspirator vertical philips powerpro duo / Aspirator Stick PhilipsPowerPro Duo FC6162/02, 12V

Sunt interzise aparatele cu o putere mai mare de 900W

Potrivit noilor reguli, aparatele cu o putere mai mare de 900W sunt interzise pentru uz casnic.

Cu toate astea, ofertele de aspiratoare din magazine mai au pentru o perioadă modele mai puternice, de dinaintea impunerii acestei reguli. Așa că, reprezentații magazinelor vin cu oferte pentru clienți.

Puterea motorului nu are de fapt nici o importanță, contează doar cea de sucțiune. Noile reguli vor forța producătorii să lanseze aspiratoare mai eficiente. Acestea trebuie să curețe la fel de bine ca cele vechi deși au motoare mai mici, cu un consum de energie redus.

Comenzi utile pentru un aspirator

  • un buton de pornire
  • buton care trage firul în interiorul aparatului
  • Un buton care reglează puterea motorului.
  • unele modele de aspiratoare combină butonul de start cu reglajul de putere iar altele au putere fixă care nu se poate modifica
  • Modelele mai scumpe dispun de comenzi sofisticate, cu programe pentru toate tipurile de suprafețe. Există desigur și aparate inteligente, care se conectează la aplicații de mobil prin Bluetooth și oferă diverse funcții suplimentare.

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun. Criterii pentru a face alegerea corectă

Nu alegeți un model ieftin pentru a scăpa de o grijă și nici un simplu un aparat de firmă fără să vă documentați în prealabil. Nu toate sunt potrivite și pentru nevoile voastre. Astfel că, mai jos aveți la dispoziție informațiile de care aveți nevoie pentru a alege corect.

Trebuie să cunoașteți avantajele aspiratoarelor moderne, diferitele tipuri de pe piață și tehnologiile folosite de fiecare dintre ele.

Noile reguli impuse în acest an de Uniunea Europeană vor aduce schimbări importante pe piață, așa că nu vă grăbiți să faceți o achiziție. Asta până nu aflați toate detaliile pentru a alege corect aspiratorul. Până la urmă, cel mai bun model este cel care răspunde cel mai bine cerințelor. Motiv pentru care trebuie să șineți cont de acest lucru.

De ce este bine să ai un aspirator în casă

  • Aspiratoarele sunt de ajutor și mulți dintre oameni au renunțat la curățatul clasic cu mătura, mai ales că aspiratoru trage praful.
  • Mătura poate împrăștia praful
  • Așa că, trebuie să știți că sunt multe motive pentru care ar trebui să vă cumpărați cât mai repede un aspirator.
  • Chiar și un aspirator la preț mic este mult mai eficient decât mătura și colectează toate tipurile de resturi, inclusiv lichide.
  • Este mult mai simplu să dai cu mopul după ce ai aspirat pentru că o mare parte a murdăriei a fost deja eliminată.
  • Aspiratorul face curat, dar vă protejează și sănătatea prin îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirați
  • Praful care zboară prin casa ta este plin de microbi care provoacă alergii, boli de respirație și multe alte probleme.
  • Principalul avantaj este rapiditatea.
  • Covoarele și mocheta din casă rezistă mai bine în timp dacă sunt aspirate constant, ceea ce îți aduce economii importante.

Care este modelul de aspirator potrivit

  • Modelele clasice de aspiratoarea dună murdăria într-un sac din interiorul aparatului
  • Sacul poate fi de unică folosință, care se aruncă la gunoi când se umple, sau unul mai rezistent care se poate goli și refolosi.
  • Este mai igienic să luați un aspirator cu sac, pentru că se curăță mai rapid. Acest lucru împiedică răspândirea prafului în casă.
  • Este mai complicat să folosiți saci, pentru că va trebui să îi găsiți pe cei potriviți. Acest lucru provoacă mai mare bătaie de cap.
  • Performanța aspiratorului scade atunci când sacul este aproape plin.

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun

Prima alegere pe care trebuie să o faceți atunci când cumpărați un aspirator pentru acasă este între un model clasic cu sac și un aspirator fără sac.

„Aspiratoarele ieftine sunt de multe ori fără sac și folosesc un filtru care oprește murdăria în interior sau un efect ciclonic pentru a o depozita într-un cilindru de plastic.

Acest recipient este transparent, așa că poți să vezi cu ușurință când se umple dar și ce fel de obiecte se adună în el, un aspect foarte util în situația în care ai aspirat din greșeală obiecte mici de valoare. Principalul dezavantaj al acestei tehnologii este că trebuie să cureți manual cilindrul, o operațiune murdară în care riști să împrăștii o parte a conținutului.

Va trebui apoi să alegi între un aparat normal și un aspirator vertical. Acestea din urmă sunt foarte potrivite pentru spații extinse și au de obicei capete mai largi, care permit o curățare mai rapid”, explică specialiștii în domeniu.

Modele de aspiratoare

Aspiratoarele verticale

sunt potrivite pentru persoanele care au probleme cu spatele pentru că nu trebuie să te apleci ca să le folosești, spre deosebire de cele normale. Din păcate, acestea nu pot curăța zone mai greu accesibile, cum ar fi colțuri sau spațiile de sub mobilă.

Aspiratorul industrial

Sunt modele foarte scumpe, proiectate pentru utilizare intensivă pe termen lung de către firme de curățenie sau personalul hotelier.

Sunt mult mai rezistente și eficiente decât cele normale și multe dintre ele folosesc o tehnologie diferită, care se bazează pe un amestec de detergent lichid care este mai întâi injectat în covoare și apoi extras cu ajutorul unui motor foarte puternic.

Aspiratorul auto

Ce putere trebuie să aibă un aspirator bun

De regulă acestea sunt aparate mici și sunt folosite pentru a curăța interiorul mașinilor. Au o formă alungită și un cap flexibil, care face să ajungă în toate colțurile. Aceste aparate sunt alimentate de baterii de unică folosință sau reîncărcabile. Ele pot fi utilizate și în casă pentru spații greu accesibile dar au devenit destul de rare în ultimii ani.

Aparate fără fir

Acestea ajută mai mult la procesul de curățare, pentru că poate fi mai practic, neavând un fir pe care să îl băgați în priză.

Aparatele fără fir simplifică mult curățarea locuinței pentru că nu mai trebuie să le scoți și să le bagi în priză de fiecare dată când intri în altă cameră. Ele vin cu un încărcător și au de regulă dimensiuni reduse, ceea ce înseamnă că pot fi manevrate mai ușor dar și o putere mai mică a motorului.

Aspiratorul robot, noua tehnologie

În ultimul timp, sunt mulți cei care preferă acest gen de aparat, deși nu ajută prea mult atunci când vine vorba de spațiile înguste. Le programezi și își fac treaba, în timp ce voi o faceți pe a voastră. Prețul este mai ridicat, însă, sunt mulți cei care consideră că investiția merită. Este bună dacă aveți o locuință mare și deschisă. Chiar dacă prețul acestor aparate este mai mare, mulți preferă să facă rate, și astfel își pot cumpăra aparatul mult dorit.

Ce putere trebuie sa aiba un aspirator bun

Regulile impuse de Uniunea Europeană

Începând din septembrie 2017, Uniunea Europeană a impus reguli mai stricte care trebuie respectate de toate aspiratoarele comercializate pe teritoriul blocului comunitar.

O reglementare mai veche, introdusă în 2014, a stabilit un sistem de gradare a aspiratoarelor în funcție de eficiență și consumul de energie, cu note de la A (cel mai bun) la G (cel mai slab).

Clasificarea s-a dovedit destul de inutilă, mai ales pentru că fabricanților li s-a permis să facă singuri testele și astfel să manipuleze rezultatele.

Ce faci când aspiratorul nu mai trage bine

Acest lucru se întâmplă la o anumită perioadă, atunci când se strânge prea mult praf în aspirator. De obicei, atunci când aparatul nu mai trage, înseamnă că s-a înfundat cu vreun obiect.

  • Un aspirator profesional are funcții de deblocare automată
  • În cazul unui aspirator clasic, va trebui să faceți personal curățarea aparatului
  • Aveți grijă să nu rămână obiecte de dimensiuni prea mari pe suprafețele pe care le aspirați
  • Nu lăsați pe podele monede, ambalaje de plastic sau șosete
  • În cazul în care aspiratorul s-a înfundat, acesta trebuie desfăcut în bucăți și verificat capul dar și tubul până ce obiectul străin va putea fi găsit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
6.5 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *