Ce rol va avea și ce titlu va purta Camilla dacă Regele Charles va muri

Ce se va întâmpla atunci când Camilla va rămâne văduvă

Scris de: Daoud Andra

06 Feb. 2024

În ultimul timp, s-a vorbit din ce în ce mai mult despre eventualitatea morții Regelui Charles. Discuțiile au fost amplificate și de diagnosticul de cancer, pe care monarhul l-a primit recent. Mulți s-au întrebat ce rol și ce titlu va purta Camilla, dacă rămâne văduvă. Protocolul regal stabilește clar titulatura sa.

Ce se întâmplă cu Camilla, dacă Regele Charles va muri

Regele Charles a preluat tronul Marii Britanii în septembrie 2022, după moartea Reginei Elisabeta. Încoronarea a avut loc însă abia în mai 2023, iar ceremonia a fost una dublă. Charles a fost încoronat rege, iar Camilla a devenit regină consoartă, în cadrul aceleiași ceremonii.

Însăși Regina Elisabeta și-a exprimat, din timpul vieții, dorința ca nora ei să poarte titlul de regină consoartă, atunci când Charles va deveni rege. Mulți s-au întrebat ce se va întâmpla cu titlul Camillei, dacă ajunge să trăiască mai mult decât soțul ei. Protocolul regal stabilește clar acest detaliu.

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă sora Camillei. Annabel Elliot seamănă izbitor cu soția Regelui Charles, pare geamăna ei FOTO

După ce Regele Charles va muri, tronul va fi preluat automat de către fiul său cel mare, William. În acest context, Camilla va deveni regină văduvă și, cel mai probabil, cu acest titlu va fi prezentată. În ceea ce privește rolul său, cel mai probabil, va fi asemănător cu cel avut până acum. Se va ocupa în continuare de acțiuni caritabile și va participa la evenimente în acest scop.

Regele Charles, externat din spital
Regele Charles și Camilla, într-o fotografie recentă

Când se folosește titlul de regină mamă

În situațiile în care văduva regelui este mama biologică a moștenitorului tronului, ea devine regină mamă. Astfel, dacă ar fi trăit Diana și ar fi fost căsătorită în continuare cu Charles, ar fi fost regină mamă, fiind mama naturală a lui William.

Atunci când tatăl Reginei Elisabeta a II-a, Regele George al VI-lea a murit, în 1952, Elisabeta a devenit automat regină. Mama sa, care până atunci avea titulatura de regină, a devenit regina mamă, pentru a nu se confunda titlul cu al moștenitoarei tronului.

Citește și: Imagini nemaivăzute cu Camilla Parker-Bowles. Cum arăta în tinerețe, când și-a început relația cu regele Charles. Așa l-a cucerit!

În ceea ce privește succesiunea la tron, monarhia britanică se bazează pe primul născut, indiferent de sex. Astfel, după moartea Regelui Charles, fiul său cel mare, William, va renunța la titlul de Prinț de Wales și va deveni rege. Următorul după William, în linia succesorală, este băiatul lui cel mare, Prințul George.

Anunțul făcut de  Palatul Buckingham cu privire la boala regelui

La jumătatea lunii ianuarie, Palatul Buckingham anunța că Regele Charles și nora sa, Prințesa Kate, au fost spitalizați pentru anumite intervenții chirurgicale. Kate a fost supusă unei operații abdominale, însă nu s-a făcut public diagnosticul. În privința monarhului, Casa Regală a ales o abordare transparentă, pentru a pune capăt speculațiilor presei. Astfel, Palatul a anunțat luni, 5 februarie, că Regele Charles este bolnav de cancer.

Citește și: Regele Charles și Camilla, surprinși în drum spre spital. Detaliul de pe chipul ei spune totul, cum a încălcat protocolul regal

”În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale.

Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință. Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *