Ce s-a descoperit în testamentul lui Silvio Berlusconi. Nimeni nu se aștepta: “Când m-a sunat notarul, am fost șocat”

Ce s-a descoperit în testamentul lui Silvio Berlusconi. Nimeni nu se aștepta: “Când m-a sunat notarul, am fost șocat”

Au fost făcute publice primele detalii despre felul în care s-a împărțit averea magnatului italian Silvio Berlusconi, după ce testamentul acestuia a fost deschis. Iubita miliardarului s-a ales cu mulți bani, dar toți au rămas uimiți de numele surpriză care a moștenit o sumă importnată din averea fostului premier italian.

Cum s-a împărțit averea lui Silvio Berlusconi

Forbes a estimat că averea lui Silvio Berlusconi se ridică la aproximativ 6,8 miliarde de dolari, din care aproximativ două treimi sunt deținute de holdingul Fininvest. La aproape o lună de la moartea lui Silvio Berlusconi a fost deschis testamentul, iar averea sa a fost moștenită de cei cinci copii pe care îi are din două relații diferite: Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora și Luigi.

La momentul morții sale, pe 12 iunie, la vârsta de 86 de ani, miliardarul cu două divorțuri la activ, avea o relație cu Marta Fascina, un politician în vârstă de 33 de ani și membru al parlamentului italian pentru partidul Forza Italia, însă cei doi nu erau căsătoriți. Chiar și așa, tânăra nu a rămas cu mâna goală, ci s-a ales cu 100 de milioane de euro.

Fostul premier a avut trei testamente

Primul testament, semnat pe 2 octombrie 2006, are opt rânduri și îi menționează pe copiii săi. Cei doi copii ai lui Silvio Berlusconi din prima căsătorie, Pier Silvio (54 de ani) și Marina (56 de ani), vor controla la comun holdingul familiei, Fininvest, și vor deține în cote egale 53% din acițiuni, restul rămânând copiiilor din cea de-a doua căsătorie a lui Berlusconi – Barbara (38 de ani), Eleonora (37 de ani) și Luigi (34 de ani). Marina conduce Fininvest, iar Pier Silvio s-a ocupat de afacerea TV MFE-MediaForEurope.

Al doilea testament a fost scris pe 5 octombrie 2020 și în el este menționat fratele lui Silvio Berlusconi, Paolo (73 de ani), care a primit moștenire 100 de milioane de euro.

Al treilea și ultimul testament, semnat pe 19 ianuarie 2022, are 14 rânduri în total. Silvio Berlusconi l-a redactat chiar înainte de a fi spitalizat, fiind conștient că sfârșitul se apropia, după diagnosticul crunt de leucemie.

Numele surpriză din testamentul lui Silvio Berlusconi

Dar în testatamentul fostului premier italian a apărut și un nume surpriză, la care nu se aștepta nimeni, și care a moștenit suma de 30 de milioane de euro. Este vorba despre prietenul de-o  viață al lui Silvio Berlusconi și fostul său consilier, Marcello Dell’Utri (81 de ani), condamnat la patru ani de închisoare și unul de arest la domiciliu pentru fraudă și legături cu mafia, în 2014. Acesta a declarat presei locale că a fost șocat de gestul lui „Il Cavaliere”.

Când m-a sunat notarul, am fost șocat de știre. Nu mă așteptam, pentru că nu îmi datora nimic. Afecțiunea a rămas și fără acest gest material, care demonstrează măreția omului. Am dat totul pentru el și el a dat totul pentru mine. Plâng de azi de dimineață. Era ca un frate pentru mine, ne cunoșteam de peste 60 de ani și m-a ajutat mereu. Chiar și la universitate mi-a dat notițele lui”, a afirmat Marcello Dell’Utri.

Silvio Berlusconi a transmis și un mesaj emoționant într-o scrisoare care a însoțit testamentele. „Vă mulțumesc și vă iubesc pe toți. Tatăl vostru”, a scris Berlusconi pentru copiii săi, înainte de a fi internat în spitalul San Raffaele, din Milano.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.9 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *