Ce s-a întâmplat cu filmul Maria Tănase, ultima dorință a lui Sergiu Nicolaescu. Regizorul Ioan Cărmăzan: ”Sergiu o vedea în centru pe Jojo”. Alte trei vedete de top au vrut rolul principal! EXCLUSIV

Ioan Cărmăzan s-a retras din proiect, pentru că nu s-au strâns toți cei 700.000 de euro: ”În film se vede sărăcia”
Ce s-a întâmplat cu filmul Maria Tănase, ultima dorință a lui Sergiu Nicolaescu. Regizorul Ioan Cărmăzan: ”Sergiu o vedea în centru pe Jojo”. Alte trei vedete de top au  vrut rolul principal! EXCLUSIV

Sergiu Nicolaescu nu a mai apucat să regizeze filmul despre viața Mariei Tănase, proiect de cinematografie ce se dorea grandios. A încetat din viață pe 3 ianuarie 2013. Și nici cel care a dorit să îi îndeplinească dorința, regizorul Ioan Cărmăzan, bunul său prieten, nu a reușit să demareze filmările, nici după 9 ani. Acesta ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre problemele pe care le-a întâmpinat, de ordin financiar. Mai mult, ne-a dezvăluit și numele superbelor vedete aflate în competiție pentru rolul principal.

Ioan Cărmăzan: ”Aveam nevoie de bani pentru mașini de epocă, pentru reconstruire de mahala, costume de epocă”

Sergiu Nicolaescu a fost dintotdeauna fascinat de marea noastră artistă Maria Tănase, cântăreața cu timbru vocal inconfundabil și cu o poveste de viață demnă de un scenariu. Și-ar fi dorit să relizeze un film despre legenda muzicii românești, chiar își adunase ideile pentru acest proiect care se anunța grandios. După decesul regizorului, pe 3 ianuarie 2013, bunul său prieten, Ioan Cărmăzan, a dorit să-i ducă visul la bun sfârșit. De câțiva ani, însă, nimeni nu mai a mai spus nimic, s-au așternut brusc liniștea și praful peste scenariu.

Ioan Cărmăzan
Regizorul Ioan Cărmăzan

Contactat de reporterii Ego.ro, regizorul Ioan Cărmăzan, care pe 27 iunie a împlinit 74 de ani, ne-a vorbit despre necazurile cu care s-a confruntat și din cauza cărora a fost nevoit să se retragă neputincios din proiect:

Motivul pentru care a renunțat la proiect

”Am renunțat la film, producătorii nu au primit toți banii, decât vreo 100.000 de euro de la CNC (nr.-Centrul Național al Cinematografiei), în condițiile în care costurile noastre, adunate, pentru tot ce ne trebuia, ajungeau la 700.000 de euro. Aveam nevoie de mașini de epocă, bani pentru reconstruire de mahala, costume de epocă, sunt costuri pe care nu le poți evita, pentru că în film se vede sărăcia. Nu poți face un film după marea legendă a românilor doar de dragul de a face. Producătorii ar fi vrut să facem un film mai sărăcuț, cu ceva decor și melodii, dar eu m-am retras. Habar n-am ce au mai făcut, nu am mai auzit nimic”.

Sergiu Nicolaescu o voia pe Jojo în rolul principal. Ioan Cărmăzan o credea însă mai potrivită pe Maria Buză

Regizorul Ioan Cărmăzan ne-a mai dezvăluit și numele artistelor, una mai frumoasă decât alta, care sperau să interpreteze rolul Mariei Tănase:

”Nu a fost un casting, nu am ajuns până acolo, au fost întâlniri prietenești, cu artiștii, la o cafea. Nu am dat un casting propriu-zis, dai casting când știi exact că faci filmul, nu chemi oamenii să-ți bați joc de ei, dacă încă nu ai toți banii. Erau, da, la un moment dat, niște nume de artiste. Eu am moștenit scenariul de la Sergiu Nicolaescu, el o avea în centru pe Jojo, mai colaboraseră împreună. Dar, eu nu o vedeam foarte potrivită pentru rol, nu prea am văzut legătura lui Jojo cu Maria Tănase. Nu fixasem însă nimic. Am mai avut discuții cu Maria Buză, cu Maria Constantin. Voia și Emilia Dorobanțu, o altă solistă de muzică populară, era pe atunci studentă la Conservator. La un moment dat, fetele au realizat niște fotografii după cele ale Mariei Tănase, au poze identic. Au ajuns pe biroul meu, Jojo făcuse asta însă prima, pentru Sergiu”.

Jojo
Jojo

”Maria Buză avea explozia, talentul, personalitatea și nebunia de a duce rolul”

Toate aceste candidate, nume sonore din show-biz, aveau ceva special: ”Maria Buză avea însă explozia, talentul, personalitatea și nebunia de a duce rolul. Maria Constantin avea candoare, era frumușică, dar i-ar fi fost greu, dar și Emilia Dorobanțu era frumoasă”, ne-a mai declarat Ioan Cărmăzan, în exclusivitate pentru Ego.ro

Odată retras din proiect, regizorul se concentrează în această perioadă pe lansarea romanului său, ”Înger deghizat”, și a cărții în care a adunat toate interviurile cu academicieni, realizate, cândva, la o emisiune tv: ”Sunt adunate 27 de interviu cu cei mai importanți academicieni, o parte dintre ei nu mai sunt în viață, acest volum interesant este în memoria lor”, ne-a mai spus regizorul Ioan Cărmăzan, pentru Ego.ro.

Maria Buză
Maria Buză

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Marele campion, AVENTURĂ amoroasă cu artista cunoscută de toată lumea! S-a aflat ce au făcut
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
BOMBĂ! Mititelu jr, internat la „Spitalul 9!” Ce au constatat medicii după ce a fost...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *