Ce să adaugi, de fapt, în bulion ca să iasă mult mai gustos. Așa nu se strică deloc, pontul gospodinelor pricepute

Trucuri pe care merită să le încerci
Ce să adaugi, de fapt, în bulion ca să iasă mult mai gustos. Așa nu se strică deloc, pontul gospodinelor pricepute

Gospodinele din întreaga țară muncesc de zor în această perioadă pentru a pregăti toate cele necesare pentru iarnă. De la murături, la dulceață, bulion sau suc de roșii, toate vor umple cămara fiecărei gospodine în curând. Din acest motiv îți spunem mai jos un truc pentru bulion! Află ce ar trebui să adaugi în el pentru a fi mult mai gustos.

Secretul pentru un bulion foarte gustos. Trucuri pe care să le aplici

În prepararea bulionului, multe gospodine au renunțat la a mai folosi ingrediente naturale, preferându-le pe cele din comerț, adică sosuri de roșii din conserve, care conțin foarte mulți conservanți, dar și alte ingrediente chimice. Cele care încă doresc ca mâncarea lor să aibă gust cât mai bun și să nu folosească prea multe ingrediente din comerț, fac propriul bulion, acasă.

Specialiștii în bucătărie spun că sucul de lămâie și oțetul ajută la prevenirea creșterii bacteriilor. Dacă îți dorești ca bulionul să iasă delicios și să îl poți păstra pe tot parcursul anului, trebuie să știi câteva mici trucuri. Știai că cea mai eficientă metodă de a conserva bulionul de casă pe tot parcursul anului este sterilizarea bulionul prin fierbere? Dacă fierbi preparatul la temperatură înaltă pentru o anumită perioadă de timp, acest lucru poate distruge majoritatea microorganismelor și poate ajuta la prevenirea deteriorării. După ce s-a fiert, ambalează bulionul fierbinte în borcane sau în alte recipiente și sigilează ermetic.

Vezi și – Cât conservant se pune la bulion, de fapt. Multe gospodine procedează greșit

Cum să folosești sarea în bulion

O altă metodă de ajutor în păstrarea bulionului este să adaugi sare. Acesta ajută la conservarea bulionului prin reducerea creșterii bacteriilor. Asigură-te totul că nu adaugi prea multă sare deoarece poate influența gustul.

De asemenea, adăugarea unei cantități mici de suc de lămâie proaspăt stors sau puțin oțet în bulion ajută la reducerea pH-ului și poate preveni creșterea bacteriilor. Ulterior depozitarea bulionului într-un loc răcoros și întunecat (cămară, pivniță, dulap) ajută la menținerea calității acestuia pe o perioadă mai lungă de timp. Este foarte important să exiți expunerea la lumina directă a soarelui.

De ce mucegăiește bulionul

Mucegaiul se dezvoltă atunci când există o combinație de factori precum umiditatea, căldura și accesul la aer. Oxigenul din aer încurajează dezvoltarea fungilor, ducând astfel la formarea mucegaiului pe suprafața bulionului de roșii. Din cauza nivelului ridicat de umiditate și conținutului său natural de zaharuri, bulionul de roșii poate fi predispus la formarea mucegaiului și a altor microorganisme. Cel mai simplu truc pentru a evita această situație este să adaugi deasupra bulionului, în borcan, o lingură de ulei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.7 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *