Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit. Secretul știut de puține gospodine

Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit. Secretul știut de puține gospodine

Sarmalele se numără printre principalele feluri de mâncare adorate de toți românii. În funcție de regiune, rețetele sarmalelor diferă, dar toate au același gust la final. Nu este deloc dificil să pregătești acest fel de mâncare, dacă ții cont de anumite trucuri când le gătești. Află în rândurile de mai jos ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit!

Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust delicios

Sarmăluțele tradiționale românești sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. În general, acestea se prepară din carne de porc, dar pot fi gătite și în combinație cu carne tocată de vită, de pui sau de curcan.

Indiferent de rețeta aleasă, contează foarte mult ingredientele pe care le adaugi în compoziția lor, dar și ce pui deasupra sarmalelor în oală pentru un gust absolut delicios.

Gospodinele de la țară au un truc pe care îl aplică de fiecare dată pentru ca sarmalele din oala de lut să iasă fragede și gustoase. Așadar, dacă ții cont de acesta, rezultatul final va fi unul spectaculos.

După ce ați pus sarmalele în vasul de gătit, în formă circulară, acoperă-le cu varză tocată mărunt și o foaie de varză întreagă, apoi se acoperă cu apă, cât să acopere sarmalele cam de 3 degete. În acest fel, sarmalele se vor fierbe uniform și vor ieși mai fragede și aromate! Se dau la cuptor la foc mare și se mai completează cu apă caldă dacă a scăzut lichidul.

Citește și: Ce să adaugi pe fundul cratiței când faci sarmale. Ingredientul special care le dă un gust aparte, rețeta de care nu te vei mai sătura

Rețeta tradițională de sarmale

Ingrediente:

  • 500 g pulpă porc;
  • 200 g kaizer sau slănină afumată;
  • 2-3 cepe mari;
  • 100 – 150 g orez cu bob rotund;
  • 1 morcov mic;
  • 1 lingură țelină rădăcină rasă;
  • condimente: sare, piper, dafin, coriandru, cimbru, boia de ardei dulce, iute, ardei iute, chimen măcinat rozmarin;
  • mărar și pătrunjel;
  • 1-2 linguri untură sau ulei;
  • pastă de tomate sau suc de roșii;
  • o varză murată.

Mod de preparare:

Prima dată se curăță frunzele de varză murată de cotoare. Se pun frunzele de varză alese pentru sarmale într-un vas de apă încălzită, pentru a se elimina excesul de sare. Între timp, se curăță, se spală și se toacă ceapa mărunt.

Se călește ceapa într-o cratiță cu puțin ulei și apă, până când foițele de legumă devin aurii. Se amestecă ceapa călită și răcită cu carnea de porc, amestecată cu cea de vită, pentru a nu ieși o compoziție prea grasă. Se adaugă toate condimentele. După care se opărește orezul și se răcește, după care se adaugă în vasul cu carne. Se ia compoziție de mărimea unei nuci și se învelește cu frunzele de varză murată.

Se repetă procesul până când ai pregătit toate sarmalele pentru a le pune la fiert. Înainte să le dai la cuptor, însă, trebuie să ții cont de anumite recomandări. Pe fundul vasului în care pui sarmalele adaugă mai multe frunze sau cotoare de varză murată. Adaugă apoi, în straturi, sarmalele. Între straturi pune câte o foaie de dafin.

Deasupra sarmalelor, la gura vasului, adaugă din nou o frunză de varză murată și varză tocată mărunt. Între timp, pregătește pe foc bulionul înmuiat în apă cu câteva boabe de piper. Lasă amestecul pe foc pentru câteva minute, după care adaugă-l în vasul de lut în care ai așezat sarmalele. Dă oala la cuptor, pentru aproximativ două ore. Se servesc calde, cu mămăliguță și smântână!

Citește și: Cât orez se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine, secretul pentru un gust irezistibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…