Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit. Secretul știut de puține gospodine

Așa ies fragede și gustoase
Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit. Secretul știut de puține gospodine

Sarmalele se numără printre principalele feluri de mâncare adorate de toți românii. În funcție de regiune, rețetele sarmalelor diferă, dar toate au același gust la final. Nu este deloc dificil să pregătești acest fel de mâncare, dacă ții cont de anumite trucuri când le gătești. Află în rândurile de mai jos ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit!

Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust delicios

Sarmăluțele tradiționale românești sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. În general, acestea se prepară din carne de porc, dar pot fi gătite și în combinație cu carne tocată de vită, de pui sau de curcan.

Indiferent de rețeta aleasă, contează foarte mult ingredientele pe care le adaugi în compoziția lor, dar și ce pui deasupra sarmalelor în oală pentru un gust absolut delicios.

Gospodinele de la țară au un truc pe care îl aplică de fiecare dată pentru ca sarmalele din oala de lut să iasă fragede și gustoase. Așadar, dacă ții cont de acesta, rezultatul final va fi unul spectaculos.

După ce ați pus sarmalele în vasul de gătit, în formă circulară, acoperă-le cu varză tocată mărunt și o foaie de varză întreagă, apoi se acoperă cu apă, cât să acopere sarmalele cam de 3 degete. În acest fel, sarmalele se vor fierbe uniform și vor ieși mai fragede și aromate! Se dau la cuptor la foc mare și se mai completează cu apă caldă dacă a scăzut lichidul.

Citește și: Ce să adaugi pe fundul cratiței când faci sarmale. Ingredientul special care le dă un gust aparte, rețeta de care nu te vei mai sătura

Rețeta tradițională de sarmale

Ingrediente:

  • 500 g pulpă porc;
  • 200 g kaizer sau slănină afumată;
  • 2-3 cepe mari;
  • 100 – 150 g orez cu bob rotund;
  • 1 morcov mic;
  • 1 lingură țelină rădăcină rasă;
  • condimente: sare, piper, dafin, coriandru, cimbru, boia de ardei dulce, iute, ardei iute, chimen măcinat rozmarin;
  • mărar și pătrunjel;
  • 1-2 linguri untură sau ulei;
  • pastă de tomate sau suc de roșii;
  • o varză murată.

Mod de preparare:

Prima dată se curăță frunzele de varză murată de cotoare. Se pun frunzele de varză alese pentru sarmale într-un vas de apă încălzită, pentru a se elimina excesul de sare. Între timp, se curăță, se spală și se toacă ceapa mărunt.

Se călește ceapa într-o cratiță cu puțin ulei și apă, până când foițele de legumă devin aurii. Se amestecă ceapa călită și răcită cu carnea de porc, amestecată cu cea de vită, pentru a nu ieși o compoziție prea grasă. Se adaugă toate condimentele. După care se opărește orezul și se răcește, după care se adaugă în vasul cu carne. Se ia compoziție de mărimea unei nuci și se învelește cu frunzele de varză murată.

Se repetă procesul până când ai pregătit toate sarmalele pentru a le pune la fiert. Înainte să le dai la cuptor, însă, trebuie să ții cont de anumite recomandări. Pe fundul vasului în care pui sarmalele adaugă mai multe frunze sau cotoare de varză murată. Adaugă apoi, în straturi, sarmalele. Între straturi pune câte o foaie de dafin.

Deasupra sarmalelor, la gura vasului, adaugă din nou o frunză de varză murată și varză tocată mărunt. Între timp, pregătește pe foc bulionul înmuiat în apă cu câteva boabe de piper. Lasă amestecul pe foc pentru câteva minute, după care adaugă-l în vasul de lut în care ai așezat sarmalele. Dă oala la cuptor, pentru aproximativ două ore. Se servesc calde, cu mămăliguță și smântână!

Citește și: Cât orez se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine, secretul pentru un gust irezistibil

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *