Ce să adaugi în aluatul de la gogoși pentru a ieși pufoase. Rețeta tradițională pas cu pas

Gogoși pufoase. Rețeta clasică

Când vorbim despre gogoși pufoase, ne referim la niște gogoși care au un miez aerat și prezintă găuri în interior. Dacă ai îndoieli cu privire la cum ar trebui să arate aceste gogoși pufoase, iată o descriere mai detaliată: ele trebuie să aibă un miez ușor și pufos, cu găuri distribuite uniform. Dacă gogoșile tale ies dense și asemănătoare cu o bucată de pâine, din păcate, nu pot fi considerate gogoși pufoase.

Cum prepari cele mai pufoase gogoși

Găurile de aer din interiorul lor sunt dovada că aluatul a fost pregătit cu consistența potrivită, că a fost lăsat să dospească corespunzător și prăjit în mod corect. Dar nu te îngrijora! În acest articol, urmează să îți prezentăm pașii necesari pentru a prepara gogoși pufoase acasă. Respectă sfaturile noastre și suntem siguri că vei impresiona pe toată lumea dragă! În plus, îți vom oferi o rețetă de gogoși, care merită să fie încercată.

Pentru a obține cele mai bune gogoși, este esențial ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Acest lucru va permite aluatului să crească în mod corespunzător atunci când îl lași la dospit. De asemenea, trebuie să fii atent la cantitatea de zahăr pe care o adaugi, deoarece zahărul se poate arde ușor în timpul prăjirii. Nu este nevoie ca gogoșile să fie extrem de dulci, mai ales dacă le vei însoți cu topping-uri la final. În plus, atunci când frămânți aluatul, asigură-te că devine neted și nu lipicios. Textura lui ar trebui să fie ușor moale, nu fermă.

Pentru prăjirea gogoșilor, folosește o tigaie adâncă sau o oală cu suficient ulei. Uleiul trebuie să fie bine încins atunci când adaugi gogoșile. Gătește-le la un foc mediu-mare pentru a asigura o gătire rapidă și pentru a evita absorbția excesivă de ulei. Pentru a verifica dacă uleiul este suficient de încins, poți atinge suprafața lui cu o lingură de lemn. Dacă în jurul lingurii apar multe bule de aer, atunci uleiul a atins temperatura optimă pentru prăjire.

Rețeta tradițională de gogoși

  • 500 grame făină
  • 150 grame iaurt
  • 50 mililitri lapte
  • 7 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă
  • 50 grame zahăr
  • 60 grame unt
  • 2 gălbenușuri
  • coajă rasă de la o lămâie
  • ulei pentru prăjire
  • vârf de sare
  • zahăr pudră sau scorțișoară pentru pudrat

Vezi și Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor. Le dă o aromă deosebită. Numai așa le vei prepara

Preparare: 

  • Într-un castron, dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu zahărul. Lasă compoziția să se activeze timp de aproximativ 10 minute, până când începe să se formeze spumă.
  • Adaugă făina, gălbenușurile, untul topit și sarea în castron și amestecă totul până când ingredientele se combină și formează un aluat omogen. Frământă aluatul de gogoși cu mâna astfel încât să se lege cât mai bine, apoi pune treptat untul topit. În continuare, trebuie să frămânți până când se încorporează untul și obții un aluat nelipicios, neted și ușor moale. Poți folosi și robotul de bucătărie pentru acest pas.
  • Acoperă castronul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească timp de aproximativ o oră, într-un loc cald, până când acesta își dublează volumul.
  • Întinde aluatul cu sucitorul pe masa presărată cu făină. Pentru modelarea gogoșilor, decupează aluatul folosind o formă rotundă cu diametrul de 8 cm. Așază bucățile decupate pe o tavă mare și acoperă-le cu folia alimentară întrucât mai trebuie lăsată la dospit timp de 15 minute.
  • Pune gogoșile formate în uleiul încins, câteva bucăți la un moment dat, având grijă să nu suprapui gogoșile în tigaie. Prăjește gogoșile aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și umflate.
  •  Scoate gogoșile prăjite din tigaie și lasă-le să se scurgă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  • După ce s-au răcit puțin, presară zahăr pudră pe deasupra gogoșilor și sunt gata de servit!

Vezi și Gogoși de post, rețeta simplă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru a ieși pufoase și aromate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…