Ce să adaugi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Rezultatul e extraordinar, iese mult mai pufos și gustos

Adaugă acest ingredient pentru un piure de cartofi mai gustos
Ce să adaugi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Rezultatul e extraordinar, iese mult mai pufos și gustos

Piureul este unul dintre cele mai consumate preparate în România. Este și gustos, dar și foarte ușor de preparat. Există, însă, un secret pe car enu multe gospodine îl știu. Fă asta data viitoare când pregătești piureul și vei fi surprinsă!

Secretul celui mai pufos piure de cartofi

Marii bucătari au câte un secret pentru fiecare fel de mâncare, indiferent de zona despre care vorbim, chiar dacă este vorba doar despre câteva ingrediente sau o rețetă mai amplă. De această dată, ei ne oferă un sfat prețios cu privire la piureul de cartofi.

Piureul de cartofi poate fi preparat în mai multe moduri, iar unul dintre ele, recomandat de experții în arta culinară, este cu ceapă. Și nu, nu ne referim la adăugarea unei cepe în piureul de cartofi, ci adăugarea unei cepe în apa în care se fierb cartofii pentru piure. Rețeta de piure de cartofi este simplă și o știe toată lumea. Nu îți trebuie decât cartofi, unt, lapte și sare. Dacă, însă, adaugi și câteva bucățele de ceapă alături de cartofi în timp ce fierb, piureul va deveni mult mai gustos decât credeai că poată ieși.

De asemenea, pentru un plus de gust, poți adăuga și brânză rasă. Piureul de cartofi poate deveni și mai moale în acest fel. Vloggerii culinari mai recomandă adăugarea de smântână lichidă în loc de lapte pentru ca piureul de cartofi să iasă fără cocoloașe și extrem de gustos și în niciun caz apă.

„Cel mai mare dușman al piureului este apa, ea nu are niciun gust. Așa că după ce îi fierbeți, trebuie să îi lăsați să se scurgă măcar două minute. Apoi, grasimea trebuie integrată, treptat, la fel ca la maioneză. Eu folosesc smântână lichidă în loc de lapte, e musai să fie încălzită, așa că puteți puneți puțină smântână, apoi o bucățică de unt, apoi iar smântână, apoi iar lapte. Vedeți ce cremos e?”, a postat pe internet vloggerul Bărbosu.

Cartofii au un conținut ridicat de amidon, astfel că este de preferat să nu îi faci piure cu mixerul sau blenderul, ci cu mâna, folosind un instrument de zdrobit, sau o furculiță ți multă forță. Mixatul cartofilor și a ingredientelor poate influența consistența preparatului final. Folosirea unor ustensile electrice, mult prea puternice pentru acest preparat, va face ca amidonul să se activeze, iar piureul tău va avea o consistență elastică și gumată, nu una cremoasă și pufoasă, așa cum ți-ai dori. Încearcă această metodă și savurează piureul de cartofi ca garnitură pentru preparatele preferate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *