Ce să adaugi în apa în care fierbi ouăle. Așa nu mai crapă deloc și se vor decoji foarte ușor. Vei adopta rapid acest truc

Ce să adaugi în apa în care fierbi ouăle. Așa nu mai crapă deloc și se vor decoji foarte ușor. Vei adopta rapid acest truc

Ouăle fierte sunt un răsfăț pentru micul dejun, dar și un ingredient pentru mâncăruri delicioase. Știai că există un truc care le face mai ușorr de gătit și de decojit? Vei adopta rapid acest sfat în viața de zi cu zi!

Toarnă acest ingredient secret în apa în care fierbi ouăle

Se întâmplă adesea, în timp ce apa fierbe, să crape coaja ouălor. Poți rezolva această problemă cu ușurință folosind lămâie. Datorită acestui truc, ouăle fierte se vor decoji perfect. Așadar, pentru a fierbe ouăle fără să se spargă coaja, lămâia este un ingredient foarte util.

Crăparea cojilor de ouă în timp ce fierb îi poate strica aspectul, deoarece face ca albușul să curgă în apă. Uneori, se întâmplă ca oul să se spargă în timpul gătirii fără ca noi să ne dăm seama.

Pentru a depăși această problemă, primul lucru pe care îl poți face este să storci sucul unei lămâi în apa în care fierbi ouăle. În acest fel, coaja lor devine întărită.

O altă metodă presupune să arunci o felie de lămâie în apă, în timp ce fierb ouăle. Astfel, nu se vor crăpa, iar coaja se va desprinde foarte ușor.

Beneficiile ouălor fierte pentru organism

Ouăle fierte sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea sunt o opțiune populară pentru micul dejun sau ca gustare datorită ușurinței în preparare. Iată câteva motive pentru care ouăle fierte ar trebui să fie incluse în meniul tău zilnic.

Primul beneficiu major al ouălor fierte este conținutul bogat de proteine, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din organism, fiind deosebit de importante pentru creșterea musculară și recuperarea după antrenamente fizice.

O altă caracteristică importantă a ouălor fierte sunt grăsimile sănătoase și acizii grași Omega-3. Aceste substanțe nutritive contribuie la sănătatea inimii, reducând riscul de boli cardiovasculare și îmbunătățind nivelurile de colesterol.

Un ou fiert este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine și minerale importante, cum ar fi A, D, E și complexul B, precum și minerale esențiale (fier, zinc și seleniu). Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Pe lângă beneficiile nutriționale, ouăle fierte sunt și ușor de preparat, putând fi integrate într-o varietate de rețete și mâncăruri, salate sau sandwich-uri ori folosite ca ingredient în diverse preparate culinare, cum ar fi omletele.

În concluzie, ouăle fierte reprezintă o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru oricine caută să își îmbunătățească stilul alimentar. Include-le în meniul zilnic pentru a te bucura de toate beneficiile lor pentru sănătate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *