Cafeaua este băutura cu care mulți oameni își încep zilele. Este consumată datorită aromei, dar și pentru că ne ajută să avem mai multă energie. În timp ce mulți oameni preferă cafeaua cu lapte și zahăr, alții aleg să bea cafeaua neagră în fiecare zi. Iată ce să adaugi în cafea pentru un gust irezistibil! Doar așa vei bea cafeaua de acum încolo.
Gustul cafelei este, în mod natural, ușor amărui. Pentru a-l masca, mulți oameni adaugă în cafea zahăr, lapte sau diverse siropuri aromate. Acestea adaugă și calorii în plus în băutura ta preferată. În primul rând, gustul amar al cafelei este dat de gradul de prăjire a boabelor. Dacă preferi cafeaua mai puțin amară, alege un sortiment ale cărui boabe sunt mai puțin prăjite.
Pentru a da o aromă deosebită cafelei poți apela la alte ingrediente din bucătărie. Deși în mod normal nu le-ai vedea asociate cu această băutură, ele dau un gust deosebit cafelei, fără să adauge calorii. Un truc care face senzație pe internet presupune să pui puțină coajă de lămâie în ceașca de cafea. Coaja de lămâie are o aromă deosebită, datorită uleiurilor esențiale pe care le conține.
Este folosită frecvent la prăjituri și deserturi, dar are același efect și dacă este pusă în cafea. Alege lămâi bio atunci când folosești coaja acestora. Dacă nu este posibil, spală bine lămâile cu un burete de vase și bicarbonat de sodiu. Cele mai multe pesticide se află în coajă, în cazul fructelor și legumelor care au fost tratate chimic. Prin spălarea cu bicarbonat, mare parte din chimicale se elimină.
Citește și: De ce să nu mai bei niciodată cafea în ceașcă roșie. Greșeala pe care o fac foarte mulți români
Pentru a-și dezvălui complet aroma, coaja de lămâie trebuie adăugată când cafeaua este caldă. Poți folosi coajă proaspătă de lămâie sau coajă uscată. Aceasta va avea aceeași aromă atunci când se va hidrata în ceașca de cafea. Se pot folosi fâșii de coajă de lămâie sau bucăți întregi.
Un alt ingredient care dă un gust special cafelei este scorțișoara. Aroma deosebită a acesteia se potrivește perfect cu gustul cafelei și face ca aceasta să nu mai aibă nevoie de zahăr. În plus, este un puternic antioxidant, ale cărui beneficii sunt recunoscute.
Citește și: Ai băut cafeaua greșit până acum. Secretul experților pentru un plus de savoare, vei face asta mereu
Dacă îți place cafeaua și mai aromată, poți apela la diferite esențe pe care în mod normal le folosești la prăjituri. În loc să adaugi în cafea siropuri dulci cu arome de vanilie, migdale sau rom, poți pune o picătură de esență în ceașca de cafea. Băutura va avea un parfum deosebit, indiferent că o consumi caldă sau rece.