Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies pufoase și moi, ca la mama acasă

Cum obții cele mai bune găluște
Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies pufoase și moi, ca la mama acasă

Supa de găluște se numără printre preferatele românilor, însă foarte multe gospodine de la noi din țară întâmpină dificultăți atunci când o prepară. Și aici nu ne referim la supă, ci mai degrabă la găluște. Multora le ies tari sau sfărâmicioase. De acum, însă, poți uita de aceste probleme. Iată cum obții găluște pufoase și moi, ca la mama acasă!

Cum faci găluște pufoase și moi pentru supă. Bucătarii iscusiți au dezvăluit secretul

Pentru o supă de găluște perfectă, gospodinele trebuie să țină cont de anumite reguli. De curând, bucătarii iscusiți au dezvăluit metoda lor de preparare a găluștelor. Doar așa, ele vor ieși pufoase și moi, iar membrii familiei vor fi încântați de rezultat.

Secretul pentru ca găluștele să iasă perfectă constă în adăugarea unui griș de calitate. Conform specialiștilor, acesta trebuie să aibă o granulație uniformă. De asemenea, rețeta trebuie să conțină neapărat ingredientele enumerate mai jos.

Citește și Cum faci cele mai bune găluște pentru supă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat, te vei bucura de o rețetă savuroasă!

Rețeta pentru cele mai bune găluște

Ingrediente

  • un ou
  • 70 de grame de griș de calitate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi de toate, vom bate oul întreg cu ajutorul unei furculițe și vom presăra ușor câte o linguriță de griș. Amestecăm foarte bine până obținem o pastă consistentă.

După ce am pus jumătate din cantitatea de griș, putem adăuga și praful de sare. Foarte multe gospodine obișnuiesc să pună acest ingredient de la început, dar acest lucru este total greșit.

După ce am amestecat bine și am încorporat și sarea, vom lasă compoziția să se odihnească timp de 10 minute. Atenție, însă, atunci când punem găluștele la fiert, este obligatoriu ca supa să fie fierbinte.

După ce le-am adăugat, vom lăsa supa să fiarbă circa 10 minute, după care vom opri focul și vom lăsa preparatul încă 10 minute la abur sub capac. În tot acest timp, găluștele se vor umflat și se vor ridica la suprafață. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Când se adaugă găluștele în supă, de fapt. Toate gospodinele greșesc, de asta nu ies pufoase!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
7.7 106 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *