Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari

Trucuri foarte utile în bucătărie
Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari

Ca să obții o friptură fragedă și foarte gustoasă e nevoie să știi câteva mici trucuri. Înainte de a pune totul la cuptor sau pe grătar este foarte important procesul de pregătire al cărnii. De asemenea, există un ingredient pe care să îl pui și la final peste friptură și pe care să îl folosești drept sos.

Truc pentru o friptură fragedă și delicioasă

Untul este un ingredient folosit pentru o mulțime de feluri de mâncare. Francezii spun cp untul face orice mai bun. Drept urmare îl pun în cantități industriale în orice, de la piureuri la diferite feluri de mâncare, la aluatul sau sosuri.

Există două tipuri de unt pe care le poți folosi pentru friptură. Primul este untul caramelizat. Acesta se obține prin punerea untului la topit pe foc mic și lăsat până când particulele de lactoză încep să se caramelizeze, impregnând această aromă produsului final. Poate fi folosit atât în prăjituri, popcorn, dar și pentru pește, pui sau legume.

Untul aromatizat este foarte ușor de pregătit acasă și este de ajutor pentru multe feluri de mâncare. Lasă untul să ajungă la temperatura camerei și apoi amestecă-l cu ce arome vrei: condimente, ierburi aromatice tocata, coaja și/sau zeama de la citrice sau alte arome. Acesta poate fi consumat atât întins pe pâine, cât și pus pe friptură sau pe porumbul copt. Mai există și versiunea dulce, atunci când îl combini cu sirop de arțar, scorțișoară, vanilie sau alte arome preferate, apoi îl poți pune peste o brioșă caldă, spre exemplu, scrie chefjosephhadad.ro.

Trucuri pentru unt

Atunci când ai de folosit unt rece pentru a aluatul este indicat să îl pui înainte în congelator ca să fie ușor de dat pe răzătoarea mare și apoi ușor de incorporat în aluat.

Sunt și rețete unde untul trebuie să fie folosit la temperatura camerei, așa că dacă ai uitat să îl scoți din frigider la timp, poți să îl încălzești repede prin a-l tăia cubulețe. Astfel, prin dimensiunea lor vor ajunge mai repede la temperatura dorită.

Vezi și – Cât rezistă untul la frigider după ce desfaci pachetul. După cât timp nu mai este bine să îl consumi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *