Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari

Trucuri foarte utile în bucătărie
Ce să adaugi la final în sosul pentru friptură. Așa iese cremos și strălucitor, trucul marilor bucătari

Ca să obții o friptură fragedă și foarte gustoasă e nevoie să știi câteva mici trucuri. Înainte de a pune totul la cuptor sau pe grătar este foarte important procesul de pregătire al cărnii. De asemenea, există un ingredient pe care să îl pui și la final peste friptură și pe care să îl folosești drept sos.

Truc pentru o friptură fragedă și delicioasă

Untul este un ingredient folosit pentru o mulțime de feluri de mâncare. Francezii spun cp untul face orice mai bun. Drept urmare îl pun în cantități industriale în orice, de la piureuri la diferite feluri de mâncare, la aluatul sau sosuri.

Există două tipuri de unt pe care le poți folosi pentru friptură. Primul este untul caramelizat. Acesta se obține prin punerea untului la topit pe foc mic și lăsat până când particulele de lactoză încep să se caramelizeze, impregnând această aromă produsului final. Poate fi folosit atât în prăjituri, popcorn, dar și pentru pește, pui sau legume.

Untul aromatizat este foarte ușor de pregătit acasă și este de ajutor pentru multe feluri de mâncare. Lasă untul să ajungă la temperatura camerei și apoi amestecă-l cu ce arome vrei: condimente, ierburi aromatice tocata, coaja și/sau zeama de la citrice sau alte arome. Acesta poate fi consumat atât întins pe pâine, cât și pus pe friptură sau pe porumbul copt. Mai există și versiunea dulce, atunci când îl combini cu sirop de arțar, scorțișoară, vanilie sau alte arome preferate, apoi îl poți pune peste o brioșă caldă, spre exemplu, scrie chefjosephhadad.ro.

Trucuri pentru unt

Atunci când ai de folosit unt rece pentru a aluatul este indicat să îl pui înainte în congelator ca să fie ușor de dat pe răzătoarea mare și apoi ușor de incorporat în aluat.

Sunt și rețete unde untul trebuie să fie folosit la temperatura camerei, așa că dacă ai uitat să îl scoți din frigider la timp, poți să îl încălzești repede prin a-l tăia cubulețe. Astfel, prin dimensiunea lor vor ajunge mai repede la temperatura dorită.

Vezi și – Cât rezistă untul la frigider după ce desfaci pachetul. După cât timp nu mai este bine să îl consumi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Oana Ioniță încă se luptă cu fostul soț pentru a stabili domiciliul băiatului la ea
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Cum s-au făcut Carmen şi Klaus Iohannis de râs în public! Gestul intim surprins de...
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Anunţ trist despre Kate Middleton, făcut de apropiaţi! Trece prin iad
Anunțul făcut de artista noastră, la nici un an de la căsătorie: "E foarte greu....
Imagini din apartamentul de lux, din Băneasa, al lui Ion Țiriac. Dormitorul are 100 de...
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Fiica Andreei Esca, SUPERBĂ când renunță la haine! Alexia, apariție INCENDIARĂ pe net
Veți scăpa de depresii sau gânduri negative dacă urmați sfaturile astrelor. Zodiile cele mai fericite...
Organele sensibile in functie de zodie si cum puteti deveni de neinvins
Capitole noi pentru patru zodii: Traiectoria astrală favorabilă pentru patru zodii și impactul asupra Săgetătorilor
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din...
Iulia Vântur, reacție inedită după ce iubitul ei, Salman Khan, a fost fotografiat în India...
Regele Charles, fascinat şi încântat de Festivalul Shakespeare Craiova. Mesajul transmis de monarh: "Cele mai...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *