Ce să faci 3 zile în Milano. Locuri și obiective turistice de vizitat

Este cunoscută ca fiind una din capitalele modei și design-ului
Ce să faci 3 zile în Milano. Locuri și obiective turistice de vizitat

Ce să faci 3 zile în Milano. Milano este principalul oraș din Italia de Nord. Se află pe câmpiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Sunt mulți români care aleg ca destinație de vacanță Italia, fiind considerată una dintre cele mai frumoase țări. Însă, în cazul în care vreți să ajungeți la Milano, trebuie să știți că existe multe obiective turistice pe care nu trebuie să le ratați.

Ce să faci 3 zile în Milano. Principalele obiective și atracții turistice

Milano este de asemenea recunoscut ca una din capitalele modei și design-ului, metropola Lombardiei fiind faimoasă prin casele de modă.

Domul din Milano

Domul este cunoscut si sub numele de Catedrala Santa Maria Nascente. Este cea mai mare biserică gotică din Italia. Puțini sunt cei care știu că lucrările pentru finalizarea ei au durat aproape 500 de ani.

Domul din Milano
Domul din Milano

Este unul dintre cele mai frumoase locuri vizitate de turiștii din întreaga lume. Așa că, trebuie să ajungeți aici, măcar odată, dacă vizitați Milano.

Fresca ,,Cina cea de taină”

Biserica gotică din Santa Maria delle Grazie găzduiește una dintre cele mai apreciate opere de artă din lume. Este vorba despre faimoasa pictură a lui Leonardo da Vinci, numită ,,Cina cea de taină”.

Cina cea de taina Milano

Realizată între anii 1495-1497, fresca reflectă reacțiile celor 12 apostoli în momentul în care Iisus le spune că unul dintre ei îl va trăda.

Pinoteca di Brera

Pinoteca di Brera deține o gamă vastă de capodopere ale artiștilor precum Caravaggio sau Bramante. Pinoteca di Brera din Milano impresionează prin picturi de bun gust.

Naviglio

Naviglio este o locație pe care trebuie să o vizitezi pe timpul nopții, pentru a-i descoperi farmecul. Aici poți găsi numeroase restaurante, cafenele sau cluburi. În acest loc se organizează în mod frecvent diverse festivaluri, spectacole și concerte, mai ales în luna aprilie, când are loc Festa Di Fiori.

Galleria Vittorio Emanuele II

Face legătura dintre Piazza del Duomo și Piazza della Scala, Galeria Vittorio Emanuele II și este o capodoperă a arhitectului Giuseppe Mengoni.

Astăzi este una dintre cele mai renumite destinații de cumpărături din întreaga lume și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Milano.

Tavanul din curtea octogonală este împodobit cu mozaicuri ce reprezintă continentele Europa, Asia, Africa și America.

Castello Sforezsco

Castello Sforezsco este un adevărat centru cultural, admirat atât de locuitorii orașului Milano, cât și de turiștii din întreaga lume. Aici găsiți Muzeul del Castello Sforezco, care conține faimoase capodopere arhitecturale, printre care se numără și Pieta Rondanini a lui Michelangelo.

De asemenea găsiți numeroase opere de istorie muzicală, armuri medievale.

Galeria de imagini găzduiește picturile fermecătoare ale lui Bellini, Correggio, Bergognone, Mantegna, Lotto sau Foppa.

La Scala

Pe lângă reprezentaţiile artistice unice, teatrul are și o arhitectură extravagantă, ce impune respect și admirație. Teatrul La Scala din Milano este unul dintre cele mai renumite teatre din lume, găzduind, de-a lungul timpului, numeroase spectacole de balet și operă interpretate de cei mai renumiți artiști de acest gen.

Sant’Ambrogio

Biserica Sant’Ambrogio este o capodoperă a arhitecturii romane, fondată de Sfântul Ambrozie în secolul al IV-lea.

Muzeul Bagatti Valescchi

Muzeul Bagatti Valescchi este o casă din centrul orașului Milano. Expoziția muzeului conține, în principal, obiecte de artă decorativă ale artiștilor italieni renascentiști precum: mobilier, rapiserie, sculpturi, picturi, ceasuri, textile.

9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.