Ce să faci atunci când descoperi că iubitul te minte. Pașii esențiali pe care trebuie să-i pui imediat în aplicare

Sfaturi clare de la specialiști!
Ce să faci atunci când descoperi că iubitul te minte. Pașii esențiali pe care trebuie să-i pui imediat în aplicare

În ziua de astăzi, să construieşti o relaţie bazată pe respect și iubire este mult mai complicat. Problemele pot să apară în orice moment, mai ales că există mulţi bărbaţi care îşi mint partenerele. Dacă vă numărați printre persoanele care se confruntă cu astfel de probleme în relația de cuplu sau în căsnicie, iată ce trebuie să faceți rapid!

Lucruri pe care să le faci când descoperi că iubitul te minte

Dacă partenerul vă minte și nu știți cum să reacționați, ei bine, noi venim cu câteva sfaturi utile de la experți. De regulă, certurile nu dau roade atunci când descoperiți că persoana iubită vă minte cu anumite lucruri, așa că este nevoie de o nouă abordare.

Psihologii sunt de părere că femeile își controlează excesiv bărbații, de aceea, aceștia sunt împinși să spună minciuni. De obicei, o persoană care tinde să mintă în viața personală, va ascunde lucruri chiar și la locul de muncă, dar și în fața prietenilor.

Nu este deloc plăcut când aflăm că partenerii de viață ne mint des sau au tendința de a face asta ocazional. Încrederea este spulberată din start, iar femeile își fac tot felul de scenarii pe acest subiect. Însă, experții susțin că este bine ca persoana care a fost mințită să se gândească bine înainte de a-l confrunta pe partener. Iată pașii esențiali pe care trebuie să-i puneți imediat în aplicare!

Nu-i ierta minciuna

Chiar și micile minciunele nu trebuie trecute cu vederea, cu toate că ajungeți să vă certați.  Acest comportament nu face decât să îi întărească obiceiul minciunii. Așadar, dacă ați descoperit că v-a mințit, trebuie să-l confruntați, fără rețineri.

Este nevoie de fermitate

Ochii în pământ și vocea tremurândă nu va avea niciun impact asupra partenerului mincinos, ca el să înțeleagă cât de serios afectată ești și că minciuna nu este un comportament tolerat. E nevoie de fermitate, claritate în transmiterea mesajului. Nu din poziție de forță, în care devii profesoara ce pedepsește elevul că i-a mâncat cățelul sau pisica tema. Ci din postura adultului, partenera de cuplu care are nevoie să se bazeze pe partener și să creadă în el. Evidențiază-i consecințele asupra ta și relației voastre.

Nu încerca să-i găsești scuze

Cu atât mai mult să le crezi sau să le accepți deși nu te conving foarte tare. Sigur că el va încerca să se desculpe, dar minciuna este minciună. Atenție la învinovățirea ta. Este mai ușor și la îndemână să dea vina pe tine. Bărbații tind să întoarcă vina la femei, precizând că sunt dure, rigide, neînțelegătoare etc. Nu pica în această capcană, chiar dacă știi despre tine că ești dură sau prea puțin flexibilă. Oricând există variante mai sănătoase de a comunica sau gestiona o situație decât minciuna.

Citește și: Zodia care are probleme în dragoste în noiembrie 2023. Acești nativi întâmpină obstacole peste obstacole

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *