Ce să faci cu lalelele, înainte de a le pune în vaza cu apă, pentru a rezista mai mult timp. Trucul banal și eficient

Te vei bucura de ele mai multe zile
Ce să faci cu lalelele, înainte de a le pune în vaza cu apă, pentru a rezista mai mult timp. Trucul banal și eficient

Lalelele sunt la mare căutare primăvara atât pentru aspectul lor colorat, cât și pentru miros. Dacă și tu ai primit un buchet cu lalele și vrei ca acestea să reziste cât mai mult timp în vază urmează sfaturile de mai jos.

Trucuri simple și de ajutor: ce să faci cu lalelele, înainte de a le pune în vaza cu apă

Dacă îți dorești ca lalelele să reziste cât mai mult timp în vază trebuie doar să faci câteva lucruri înainte de a le pune în apă. Respectând aceste reguli vei vedea că aceste flori își vor păstra prospețimea pentru o perioadă mai lungă. În acest timp tu te vei bucura de culorile lor vii.

Mai întâi taie un centimetru din codițele lalelelor sub jet de apă. Tăietura trebuie să fie obligă pentru a crea o suprafață cât mai mare de absorbție a apei în timp cele stau în vază. Acest lucru se face sub jet de apă pentru a împiedica formarea unor bule de aer pe suprafața de absorbție. Aceste bule ar putea împiedica ulterior hidratarea corespunzătoare.

Apoi îndepărtează frunzele de pe tulpini. Dacă ele ajung în apa din cază există riscul să putrezească și astfel durata de viață a lalelelor va fi mai scurt.

În apa din vază adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Aciditatea acestui suc va împiedica bacteriile să se dezvolte, iar tulpinile nu vor putrezi.

Asigură-te apoi că așezi vaza cu lalele într-o cameră mai răcoroasă. Fiind flori de primăvară, temperatura ridicată nu le va face bine lalelelor. De asemenea, ferește-le de razele directe ale soarelui deoarece acestea vor grăbi deschiderea florilor și, ulterior, ofilirea lor.

Citește și – Ce flori se dau de 1 și 8 Martie. Au o semnificație specială

De ce să nu așezi lalelele lângă un coș cu fructe

Nu este deloc indicat să așezi vaza cu lalele lângă un coș cu fructe. Anumite fructe elimină hormonul cunoscut drept etilenă, iar acesta va grăbi înflorirea, apoi ofilirea. Asigură-te că schimbi apa din vază în fiecare zi și folosește apă rece. Nu uita să adaugi de fiecare dată picăturile de zeamă de lămâie. Este important să tac și codițele câte puțin atunci când schimbi apa pentru a împrospăta suprafața de absorbție. Este suficient să tai maxim un centimetru de fiecare dată.

Foarte important: spală vaza de fiecare dacă când schimbi apa! O vază curată va duce la prelungirea perioade de viață a lalelelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *