Ce să presari în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază. Trucul pe care nu ți-l va dezvălui nicio florăreasă

Ce să presari în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază. Trucul pe care nu ți-l va dezvălui nicio florăreasă

Lalelele sunt flori cu multiple semnificații, care pot varia în funcție de contextul cultural, istoric și personal. Pentru majoritatea dintre noi, acestea prevestesc primăvara. Fiind unele dintre primele flori care înfloreșc în martie, lalelele sunt adesea asociate cu începuturile, reînnoirea și regenerarea naturii după iarnă.

Ce semnificație au lalelele

În multe culturi, lalelele sunt considerate un simbol al iubirii și romantismului, fiind adesea oferite persoanelor dragi în semn de respect. De asemenea, culoarea lalelelor are o semnificație puternică, roșu însemnând pasiune, iar albul – puritate și devotament.

Datorită formei elegante, lalelele sunt asociate cu rafinamentul, de aici și utilizarea lor în aranjamente florale și decorațiuni pentru evenimente formale sau festive.

Simbol al unei vieți scurte și fragile

Potrivit tradiției, lalelele sunt văzute ca simboluri ale fragilității și trecerii timpului. Datorită faptului că înfloreșc pentru o perioadă relativ scurtă și se ofilesc rapid, ele pot reprezenta efemeritatea vieții și importanța de a trăi fiecare moment la intensitate maximă.

Citește și Flori care se plantează primăvara. Îți vor transforma grădina într-un colț de rai

Ce să presari în apa florilor ca să reziste cât mai mult timp în vază

Pentru a prelungi viața și prospețimea lalelelor, poți adăuga câteva ingrediente în apa din vaza în care le pui. Acestea împiedică dezvoltarea bacteriilor. Iată câteva opțiuni:

Zahăr

Zahărul este o sursă de energie pentru florile tăiate și prelungește prospețimea acestora. Adaugă o linguriță de zahăr în apa din vaza cu lalele.

Aspirină

Aspirina previne dezvoltarea bacteriilor în apă și ajută la menținerea prospețimii florilor tăiate. Pune o pastilă de aspirină zdrobită în apa din vază înainte de a adăuga lalelele.

Oțet

O picătură de oțet în apa din vază ajută la menținerea unui pH echilibrat și previne dezvoltarea bacteriilor.

Cărbune activ

O altă opțiune este să adaugi câteva bucăți de cărbune activ în apa din vază. Acesta poate ajuta la filtrarea apei și la îndepărtarea impurităților care ar putea afecta prospețimea florilor.

Este important să schimbi apa din vază și să tai tulpinile lalelelor în diagonală (zilnic sau la câteva zile), pentru a asigura o absorție optimă a apei și a nutrienților. De asemenea, îndepărtează frunzele care ar putea intra în contact cu apa, deoarece acestea pot favoriza dezvoltarea bacteriilor.

Vezi și Ce să adaugi în apa trandafirilor din vază, ca să reziste mai mult. Ingredientul la care nu te-ai fi așteptat face minuni cu florile tale

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *