Ce să nu faci niciodată dacă ești atacat de câini. Un dresor celebru spune care este principala greșeală de evitat

Care sunt persoanele care intră în categoria cu cel mai mare risc
Ce să nu faci niciodată dacă ești atacat de câini. Un dresor celebru spune care este principala greșeală de evitat

Cazul femeii ucise de câinii agresivi în preajma Lacului Morii din București a șocat o țară întreagă. Specialiștii vin cu sfaturi cu privire la ce să nu faci niciodată dacă ești atacat de câini. Un dresor celebru spune care este principala greșeală de evitat.

Ce să nu faci niciodată dacă ești atacat de câini: „Latră pentru a-și apăra teritoriul”

Potrivit dresorilor de câini, cu puține excepții, majoritatea câinilor pot devenit agresivi când sunt bruscați, loviți sau provocați. De cele mai multe ori câinii care atacă își păzesc teritoriul, iar în anumite perioade, cum sunt cele de împerechere, își protejează partenera. Astfel orice persoană care încalcă acest teritoriu este considerată un pericol. De multe ori câinii sunt atrași de țintele în mișcare, cum sunt persoanele care aleargă, care merg pe bicicletă sau motocicletă. Atunci le este declanșat instinctul de vânătoare.

Un dresor celebru spune care este principala greșeală de evitat atunci când ești atacat de câini. Nu fugi niciodată! Ei devin mai agresivi și te vor urmări și ataca.

„Câinii latră pentru a-și apăra teritoriul, pentru a determina persoana respectivă să plece de pe teritoriul lor, iar dacă persoana respectivă continuă să alerge, animalele consideră că lătratul a avut efect. Astfel, devin mai îndrăznețe, mai agresive și își vor urmări și ataca ținta. De aceea, cel mai important lucru este ca, atunci când suntem în preajma unor câini agresivi, să nu fugim niciodată“, a declarat Cesar Millan, protagonistul reality-show-ului „Cesar și câinii“, de la National Geographic, unul dintre cei mai cunoscuți dresori din lume.

Ce se întâmplă cu alergătorii. Cum se pot apăra de animalele agresive

Potrivit lui Cesar Millan, alergătorii fac parte din categoria cu cel mai mare risc. Ei pot fi atacați foarte repede și nu ai nici cea mai mică șansă să reacționeze. Specialistul recomandă să i se dea câinelui ceva să muște, cum este o mânecă de la o bluză sau un hanorac. Dacă patrupedul ia momeala este bine să scoată repede mâna și să se îndepărteze.

„Aceste persoane intră în categoria cu cel mai mare risc, deoarece pot fi atacați atât de rapid, încât nu vor avea nici cea mai mică șansă să reacționeze. Totuși, dacă reacționează rapid, este bine să dea câinelui ceva să muște: o mânecă de la tricou sau hanorac. Dacă animalul ia momeala, lasă-l să tragă, scoate ușor articolul de îmbrăcăminte și lasă-i-l, apoi pleacă din zonă.

Faptul că a prins ceea ce el crede că este o bucată din tine îi poate distrage atenția suficient de mult pentru ca tu să pleci. Este o măsură bună de siguranță să ai un astfel de obiect vestimentar mereu asupra ta: o bluză sau un hanorac legat în jurul taliei. De asemenea, dacă te miști suficient de repede, te poți descălța și poți folosi și unul dintre pantofii de alergare pentru această manevră. Sau chiar o sticlă cu apă“, a mai spus Cesar Millan.

Urmăriți EGO.ro și pe
Raluca Dumitru, despre cea mai grea emisiune la care participat
9.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.