Ce să nu iei niciodată cu tine când te muți în casă nouă. Obiecte interzise, aduc ghinion

Care sunt obiectele de care trebuie să te ferești când te muți într-o casă nouă
Ce să nu iei niciodată cu tine când te muți în casă nouă. Obiecte interzise, aduc ghinion

Superstițiile se regăsesc în orice, chiar și în mutatul într-o casă nouă. De la obiecte, la alimente și bijuterii… toate se leagă de anumite “reguli nescrise”. Așadar, ce să nu iei niciodată cu tine când te muți în casă nouă?

Ce să nu iei niciodată cu tine când te muți în casă nouă

Superstițiile sunt diferite de la o zonă la alta, de la o cultură la alta și în funcție de simbolurile religioase. Ele își au originea în epoca pre creștină deoarece atunci multe dintre fenomenele naturale sau fizice nu aveau încă o explicație.

Mutatul în casă nou presupune mai multe lucruri: interacțiunea cu proprietarul sau cu foarte multe obiecte care sunt deja acolo, potrivit incasanoua.ro. Iată la ce trebuie să ai o mai mare atenție:

  • Nu se aduce niciodată mătura dintr-o casă veche în casă nouă. Se spune că cea veche preia energiile negative din vechea casă și le aduce în cea nouă. Mai mult decât atât, mătura simbolizează curățenia și ordinea, iar dacă o aduci în casa nouă aduci dezordine și mizerie.
  • Nu primi niciodată drept cadou de casă nouă cuțite. Se spune că ele aduc ceartă în casă. De asemenea, nu aduce în casă nouă obiecte vechi, stricate, cum sunt obiecte din sticlă sparte, farfurii, pahare sau oglinzi. Ce să te asiguri că ai într-o casă nouă? Cuie sau caiele pentru potcoave se spune că te feresc de rele. Potcoava bătută invers în pragul sau tocul ușii se spune că aduce noroc și protejează de rău.
  • Alimentele precum pâinea, grâul, orezul sau sarea sunt alimente ce trebuie aduse în noua casă. Se spune că ele aduc belșug și putere de regenerare în fiecare an.
  • Argintul este, de asemenea, important într-o casă nouă. Se spune că acesta împrospătează și curăță aerul din casă. În trecut, banul de argint reprezenta un simbol foarte puternic și o practică des întâlnită era aceea de a îngropa un ban de argint la temelia casei. Acesta avea rolul de la proteja casa și de a asigura belșug familiei care urma să locuiască acolo.

În ce zi a săptămânii e bine să te muți în casă nouă?

Se spune că există o superstiție și legat de ziua mutării. Cea mai potrivită zi pentru a te muta este luni. Miercuri și joi sunt la fel, potrivite pentru mutare, însă restul nu. Se spune că nu vei avea spor sau că nu vei reuși niciodată să termini de renovat/decorat dacă te vei muta marți, vineri sau sâmbătă. Despre ziua de duminică părerile sunt împărțite, fiind o zi de odihnă.

8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.