Ce să presari în pământul florilor din ghiveci pentru a scăpa de dăunători. Trucul genial

Ingredientul din bucătărie care îți poate salva plantele

Scris de: Daoud Andra

15 Oct. 2023

Ce să presari în pământul florilor din ghiveci pentru a scăpa de dăunători. Trucul genial

Plantele în ghiveci nu au nevoie doar de apă și lumină naturală, ci și de anumite ingrediente care să le ajute să se dezvolte și să le ferească de boli și dăunători. Ce să presari în pământul florilor pentru a avea plante sănătoase și verzi tot anul? Ingredientul este unul la îndemână și cu siguranță îl ai în bucătărie.

Cu ce să amesteci pământul florilor din ghiveci

Îngrijirea plantelor poate fi o adevărată provocare atunci când acestea se confruntă cu anumite probleme. Lipsa substanțelor nutritive din sol, condițiile de mediu neprielnice, buruienile sau insectele parazite pot compromite dezvoltarea plantelor din ghiveci, dar și din grădină.

Pentru a scăpa de dăunători, dar și de buruieni, ai la îndemână un ingredient banal, dar de mare ajutor. Mălaiul este cel mai bun remediu împotriva acestor probleme ale plantelor și se poate adăuga direct în ghiveci, înainte de a uda florile. În acest fel, el va ajunge în pământ și va proteja rădăcinile plantelor de dăunători.

Citește și: Cele mai frumoase flori de toamnă. 7 plante superbe care pot fi cultivate în ghiveci sau grădină, aduc frumusețe locului tău

Mălaiul poate fi amestecat și direct cu pământul, atunci când schimbi ghiveciul unei plante. De asemenea, el poate fi presărat prin grădină, pentru a stopa creșterea buruienilor printre flori sau printre legume.

Alte ingrediente la îndemână care sunt de ajutor pentru plante

Mălaiul nu este singurul aliat pentru plante sănătoase și viguroase. Pentru aproape orice problemă a plantelor în ghiveci, există un remediu natural, ieftin și eficient.

Pentru un aport de minerale și substanțe nutritive, poți folosi zaț de cafea, coji de ouă și coji de banane. Zațul se adaugă ca atare pe sol, înainte de irigare, în timp ce din cojile de ouă și de banane se face un amestec la blender și se adaugă câte o linguriță, tot în pământul plantelor.

Citește și: 5 plante otrăvitoare care se află în fiecare casă. Nimeni nu a știut cât de periculoase sunt de fapt

Dacă rădăcinile au putrezit din cauza umidității excesive, poți remedia această problemă cu scorțișoară. Acest ingredient aromat are efect antimicrobian și antifungic și îți salvează plantele preferate care au rădăcinile afectate.

Atunci când vrei să grăbești înflorirea cu un îngrășământ natural, poți folosi lapte sau zer. Amestecă lapte și apă în cantități egale și udă florile cu aceste amestec din două în două săptămâni, pentru a grăbi înflorirea. Funcționează în cazul multor plante, inclusiv pentru orhidee.

Citește și: Cu ce să stropești plantele din grădină pentru a scăpa de insectele dăunătoare. Amestecul banal cu efecte extraordinare

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un ingredient de mare ajutor în ceea ce privește îngrijirea plantelor. Acesta poate fi folosit pentru a îndepărta insectele dăunătoare care atacă frunzele și florile.

Fă un amestec din apă, bicarbonat și săpun lichid, pentru aderență, pune soluția într-un recipient cu pulverizator și aplică pe plante o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a îndepărta insectele dăunătoare. Amestecul poate fi aplicat și cu rol preventiv.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *