Ce să presari neapărat peste ceapă când o călești. E cel mai tare truc, efectul neașteptat

Ai deja ingredientul secret în bucătărie
Ce să presari neapărat peste ceapă când o călești. E cel mai tare truc, efectul neașteptat

Gospodinele au descoperit de-a lungul timpului o mulțime de trucuri pe care să le folosească în bucătărie. Spre exemplu, un secret foarte util este despre călirea cepei și ce trebuie să presari peste ea pentru a se carameliza mai bine.

Cum să călești mai repede ceapa pentru a se carameliza mai bine

Atunci când nu ai suficient timp pentru gătit trebuie să știi că există un ajutor de nădejde în bucătăria ta: bicarbonatul de sodiu. Reprezintă secretul tău pentru tata viitoare când vei căli ceapă. Pune puțin peste ea în tigaie și o să vezi ce efect neașteptat are.

Multe preparate ies mult mai gustoase dacă adaugi puțină ceapă caramelizată. Pentru a o pregăti mai repede și pentru a se carameliza mai rapid poți grăbi întregul proces cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Este important și să tai ceapa foarte mărunt înainte de o pune la călit, scrie impact.ro.

Care sunt proporțiile? Pentru o jumătate de kilogram de capă este nevoie de o jumătate de linguriță de bicarbonat. Acesta grăbește procesul de călire datorită faptului că bicarbonatul de sodiu peste ceapă crește pH-ul și accelerează gătirea legumei.

Cum poți să scapi de pesticidele din fructe și legume cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor și pentru curățarea fructelor și a legumelor. Pesticidele sunt substanțe toxice menite să păstreze mai mult durata de consum a alimentelor. Acestea sunt nocive pentru sănătate și pot provoca afecțiuni grave. Pentru a le curățat folosește acest truc! Umple chiuveta cu apă și presară acolo câteva lingurițe de bicarbonat. Apoi pune legumele și fructele și lasă-le pentru 15 minute. Astfel, vei obține alimente curate și sănătoase.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru carne

În general, carnea de porc și cea de vită poate avea nevoie de timp mai mult pentru gătire și pentru a fi fragede. Cu toate acestea rezultatul nu este mai mereu cel așteptat. Pentru a schimba acest lucru poți folosi bicarbonat de sodiu.

Presară bicarbonat pe bucățile de carne pe care urmează să le gătești și lasă-le la frigider pentru cel puțin două ore. Bicarbonatul are rolul să frăgezească carnea, iar atunci când o vei găti, vei obține o friptură fragedă și suculentă. Înainte de a prăji carnea, îndepărtează bicarbonatul rămas cu un jet de apă rece, după care poți găti carnea în tigaie sau la cuptor. E foarte important să mai lași carnea afară din frigider înainte de a o găti, nu să o pui rece la gătit. Dacă pui carnea rece la gătit, fibrele se vor contracta din cauza diferenței mari de temperatură, iar friptura va fi tare și imposibil de mâncat. Rezultatul final te va uimi!

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
8.8 68 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *