Ce să presari peste perne ca să scapi de mirosul neplăcut. Metoda rezolvă instant problema

Uite cum trebuie să procedezi.
Ce să presari peste perne ca să scapi de mirosul neplăcut. Metoda rezolvă instant problema

Pernele care miros urât pot transforma o noapte de odihnă într-o experiență neplăcută. Aroma urâtă poate proveni din cauza acumulării de umiditate, bacteriilor sau a altor factori. Cu toate acestea, există soluții simple și eficiente pentru a readuce prospețimea pernelor tale și pentru a te bucura din nou de un somn odihnitor.

Fețele de pernă trebuie spălate în mod regulat

Cu siguranță, nu vrei să renunți la pernele tale preferate, mai ales dacă sunt confortabile, dar nu poți dormi pe ele în continuare dacă au un miros neplăcut. Așa că trebuie să intervenim rapid și să rezolvăm această problemă.

Ei bine, este esențial să spălați fețele de pernă cât mai des posibil, fie că o faceți o dată la una sau două săptămâni, este important să nu neglijați acest pas.

Ce să presari peste perne ca să scapi de mirosul neplăcut

Citește și: La ce temperatură se spală fețele de pernă, de fapt. Multe persoane procedează greșit

Cu toate acestea, dacă nu faceți acest lucru în mod regulat și credeți că fețele de pernă sunt curate, s-ar putea să vă confruntați cu o problemă neplăcută, deoarece fața de pernă intră în contact direct cu pielea feței dumneavoastră. Acest lucru poate duce la apariția coșurilor și punctelor negre, care se pot înmulți.

Menținerea fețelor de pernă curate poate ajuta la prevenirea apariției coșurilor și a altor probleme dermatologice. Deci, asigurați-vă că spălați și schimbați fețele de pernă în mod regulat pentru a vă menține pielea sănătoasă și lipsită de imperfecțiuni.

Cum scapi de mirosul neplăcut al pernelor

Pe fețele de pernă se acumulează diverse impurități precum murdărie, praf, celule de piele moartă, acarieni și bacterii. Cu toate acestea, poți remedia această problemă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu și un aspirator cu putere mare. Iată cum trebuie să procedezi:

  • Scoate fețele de pernă și așează-le pe o suprafață plană.
  • Presară generos bicarbonat de sodiu pe ambele fețe.
  • Lasă bicarbonatul de sodiu să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. Acest timp va permite bicarbonatului să absoarbă mirosurile și să îndepărteze impuritățile.

Vezi și: La cât timp se schimbă fețele de pernă, de fapt. Multe persoane fac greșeala

  • După folosește un aspirator cu o putere mare pentru a aspira bicarbonatul de sodiu de pe fețele de pernă.
  • Asigură-te că îndepărtezi toată pudra cu ajutorul aspiratorului.
  • Repetă această procedură pentru ambele fețe ale pernelor.

Bicarbonatul neutralizează mirosurile

Bicarbonatul de sodiu este un adevărat neutralizator de mirosuri și un aliat de încredere în îngrijirea pernelor. Îl poți utiliza și în mașina de spălat, ceea ce va proteja țesătura fetei de pernă.

Te poate interesa și: De ce să pui sare sub pernă. Efectul nebănuit, tot mai mulți oameni procedează așa

Dacă nu dorești să folosești un balsam din comerț, poți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat pentru a spăla fețele de pernă. Prin urmarea acestui proces simplu, vei proteja țesătură feței de pernă, vei neutraliza mirosurile neplăcute și vei adăuga o notă plăcută de prospețime și aromă pentru un somn odihnitor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.2 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *