Ce să pui iarna în pământul plantelor. Așa vor rezista la frig

Amestecul care protejează plantele de îngheț iarna

Scris de: Daoud Andra

02 Nov. 2022

Ce să pui iarna în pământul plantelor. Așa vor rezista la frig

Odată cu venirea frigului, plantele ornamentale pot avea de suferit și se pot ofili. Nu toate plantele rezistă bine la temperaturi scăzute, iar unora dintre ele nu le place deloc frigul. Dacă nu ai posibilitatea să le aduci în interior în sezonul rece, iată ce să pui iarna în pământul plantelor pentru a rezista la temperaturi scăzute!

Ce să pui iarna în pământul plantelor, pentru a le proteja de îngheț

Plantele în ghiveci au nevoi diferite atunci când vine vorba despre temperatură și umezeală. Unele flori nu rezistă deloc bine la temperaturi scăzute, își pierd frunzele și nu mai înfloresc până la venirea primăverii. Atunci când este foarte frig, există inclusiv pericolul ca rădăcinile să înghețe și planta să moară.

Pentru a evita să pierzi plantele decorative în sezonul rece, ai la îndemână o soluție practică. Dacă nu poți aduce ghivecele în interior până trece frigul, poți pune un strat protector deasupra pământului, pentru a proteja rădăcinile și tulpina de îngheț. Este valabil atât pentru plantele în ghiveci sau jardinieră, cât și pentru cele plantate direct în grădină sau în curte.

Citește și: Plante de apartament care nu au nevoie de lumină. Sunt ușor de îngrijit

În magazinele cu produse pentru îngrijirea florilor există un amestec special, cunoscut sub denumirea de mulci. Este un strat organic format de obicei din rumeguș și așchii de lemn, care se pune peste pământul florilor, pentru a le proteja de îngheț. Acesta poate fi pus atât în ghivece, cât și în grădină, direct pe pământ, pentru a proteja plantele, dar și pentru a împiedica să crească buruienile.

Ce sa pui iarna in pamantul plantelor
Amestecul numit mulci protejează plantele de îngheț

Plante care rezistă bine la temperaturi scăzute

Nu este nevoie să cumperi special un astfel de amestec pentru a proteja plantele. Îl poți face din paie, resturi de frunze, rumeguș sau bucățele de lemn tăiate mărunt. Adăugat pe pământ, creează un strat protector, ferind solul de îngheț. De asemenea, atunci când ninge, zăpada nu va fi în contact direct cu pământul, ci va ajunge la rădăcinile plantei sub formă de apă, atunci când se va topi.

Plantele în ghiveci pot fi protejate și învelind vasul într-o pătură sau cu un material care să izoleze și să le ferească de frig. Există însă și plante care rezistă bine la frig și care nu au nevoie de condiții speciale iarna.

Citește și: 7 plante care înfloresc tot anul. Te poți bucura de ele mereu, sunt ideale pentru o grădină spectaculoasă

Crizantemele se numără printre florile care îți înfrumusețează grădina sau terasa inclusiv în sezonul rece. Acestea înfloresc tot anul și se găsesc sub diferite forme și culori, în funcție de soi. Ai nevoie de un ghiveci sau o jardinieră mare, pentru că se vor extinde foarte mult. Sunt foarte rezistente la condițiile de mediu și se păstrează bine și pe timpul iernii.

Și lavanda este o plantă rezistentă și cu numeroase beneficii. Este parfumată, florile au proprietăți multiple și sunt frumos colorate. În plus, este ușor de cultivat, având nevoie doar să fie udată în mod regulat și să fie așezată într-un loc luminos. Astfel, va înflori tot timpul anului.

 

9.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.