Ce să pui în aluatul de gogoși pentru a crește repede. Secretul gospodinelor pentru gogoși pufoase și delicioase. Trucul pe care trebuie să-l încerci

Așa scurtezi semnificativ timpul de dospire

Scris de: Daoud Andra

07 Feb. 2023

Ce să pui în aluatul de gogoși pentru a crește repede. Secretul gospodinelor pentru gogoși pufoase și delicioase. Trucul pe care trebuie să-l încerci

Gogoșile se numără printre deserturile de casă cele mai iubite. Sunt pufoase, aromate, sățioase și ușor de făcut și sunt atât pe placul celor mari, cât și al celor mici. Pentru a obține gogoși crescute și pufoase, este nevoie de un anumit ingredient. Ce să pui în aluatul de gogoși pentru a crește repede? Doar așa le vei prepara de acum încolo.

Ingredientul care schimbă totul: ce să pui în aluatul de gogoși

Aluatul pentru gogoși se prepară rapid și din ingrediente la îndemână. Ai nevoie însă de multă răbdare, pentru ca acesta să crească și să se dospească bine, dacă vrei să obții gogoși pufoase. Poți scurta timpul de dospire, dacă folosești un anumit ingredient. Majoritatea rețetelor de gogoși au ca lichid în compoziție laptele. Pentru ca aluatul să crească mai repede, poți înlocui laptele cu iaurt de băut sau kefir.

Citește și: Câtă drojdie se pune la gogoși. Ce cantitate trebuie să folosești la 1 kg de făină

Atunci când amesteci drojdia cu kefir, aceasta va fermenta mai repede, datorită mediului acid. Apoi, fermenții naturali din acest tip de iaurt fac ca aluatul să fie mai pufos și mai aerat. În plus, nu va mai fi nevoie să prepari maiaua separat, ci poți amesteca toate ingredientele încă de la început.

Ce să pui în aluatul de gogoși pentru a crește repede
Kefirul face aluatul de gogoși să crească repede

Rețetă de gogoși cu kefir

Ingrediente:

  • 250 ml kefir
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 400 g făină
  • 30 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată

Citește și: Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor. Le dă o aromă deosebită. Numai așa le vei prepara

Mod de preparare:

Scoate oul și kefirul din frigider cu cel puțin o oră înainte de a pregăti aluatul. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Cerne făina într-un bol încăpător. Amestecă zahărul cu kefirul, cu ajutorul unui tel sau cu mixerul. Zahărul trebuie să se topească, dar poți folosi și zahăr pudră, pentru a scurta procesul.

Adaugă amestecul de kefir și zahăr peste făina cernută, pune oul, un praf de sare și drojdia și amestecă toate ingredientele. La început poți amesteca folosind o lingură de lemn, după care vei frământa aluatul cu mâna, până când toate ingredientele sunt încorporate și aluatul devine elastic.

Citește și: Gogoși simple pufoase și aromate. Cât timp se lasă aluatul la dospit, de fapt

Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă gogoșile la dospit timp de 30-40 de minute, la căldură. Când aluatul este dospit, întinde o foaie de grosimea unui deget și taie gogoșile cu cuțitul sau folosind gura unui pahar. Acoperă-le cu un prosop curat și mai lasă-le la crescut încă 15 minute.

Gogoșile se prăjesc în baie de ulei, dar pot fi gătite și la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce ai prăjit gogoșile, lasă-le să se răcească, după care le poți da prin zahăr pudră. Poți alege și să umpli gogoșile cu diferite creme sau cu gem, folosind o seringă de cofetărie. Interiorul gogoșilor este pufos și aerat, iar acestea pot fi umplute foarte ușor cu crema preferată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.3 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *