Ce să pui în apa cu care speli hainele colorate pentru a nu le deteriora. Vor arăta impecabil datorită acestui ingredient din bucătărie

Trucuri simple și de mare ajutor în orice casă
Ce să pui în apa cu care speli hainele colorate pentru a nu le deteriora. Vor arăta impecabil datorită acestui ingredient din bucătărie

Unele ingrediente folosite în bucătărie pentru a spori gustul mâncărurilor pot avea și alte utilizări neașteptate. Acesta este cazul sării și al frunzelor de dafin. Printre altele, acestea pot fi folosite pentru a întreține casa sau pentru a îngriji rufele, la un cost mai mic. Vezi mai jos care sunt utilizările lor puțin cunoscute în casă.

Care sunt utilizările sării și ale frunzelor de dafin în casă?

Sarea și frunzele de dafin pot fi folosite într-o varietate de moduri pentru a avea grijă de casa ta. Utilizări ale sării în casă:

Sare ajută la fixarea culorilor hainelor și a lenjeriei de casă

Pentru a proteja culorile hainelor noi și pentru a preveni decolorarea lor, poți folosi sare grunjoasă. Pentru a face acest lucru, înainte de a spăla la mașină pentru prima dată hainele colorate, înmoaie-le mai întâi într-un lighean cu apă caldă, apoi adaugă 5 linguri de sare grunjoasă. Acest lucru va ajuta culorile să reziste mai bine la spălarea la mașină. Sarea grunjoasă poate fi folosită, de asemenea, pentru a reînvia culorile hainelor care au început să se decoloreze.

Ajută la îndepărtarea calcarului din casă

Sarea este un agent natural de îndepărtare a calcarului, eficient în eliminarea urmelor de calcar. Pentru a îndepărta calcarul de pe garnituri și robinete, amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu puțină sare. Acoperă suprafețele descuamate cu această pastă, lasă câteva minute, apoi freacă și clătește, potrivit santeplusmag.com. De asemenea, poți turna un pahar de sare în vasul de toaletă și să lași să acționeze timp de 10 minute, înainte de a freca pereții cu o perie de toaletă. Acest lucru va îndepărta toate urmele de calcar și petele care acoperă vasul. Sarea grunjoasă acționează ca un agent natural de îndepărtare a calcarului și de înmuiere, făcând ca apa din mașina de spălat să fie mai moale pentru a înmuia hainele.

Utilizări ale frunzelor de dafin în casă

Frunzele de dafin sunt renumite pentru proprietățile lor antifungice, antiseptice și antibacteriene. Pe lângă virtuțile lor culinare și medicinale, frunzele de dafin au și alte întrebuințări nebănuite, în special în îngrijirea casei.

Vezi și – De ce miros hainele urât după spălare. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Frunze de dafin pentru a ține dăunătorii departe de casă

Mirosul frunzelor de dafin este foarte eficient pentru a ține la distanță anumiți dăunători care invadează bucătăria și cămara, cum ar fi furnicile, gândacii, muștele și șoarecii. Este suficient să împrăștii câteva frunze uscate prin bucătărie, pe rafturile cămării sau în jurul recipientelor în care sunt depozitate alimentele. De asemenea, poți plasa una sau două frunze de dafin în interiorul unui borcan cu făină sau cereale pentru a le proteja de moliile care își depun ouăle în semințe.

Frunze de dafin combat mirosurile neplăcute din casă

Frunzele de dafin sunt eficiente în combaterea mirosurilor neplăcute din casă și a mirosurilor de gătit. Este suficient să pui câteva frunze de dafin într-o cratiță cu apă și să fierbi amestecul timp de 15 minute. Răspândește acești vapori parfumați în toată casa pentru a o dezodoriza. Este un mod eficient de a difuza un parfum suav, subtil și foarte plăcut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *