Ce să pui în apa cu care stropești mușcatele. Amestecul puternic pentru o înflorire abundentă, vor arăta spectaculos

Secretul pentru cele mai frumoase flori
Ce să pui în apa cu care stropești mușcatele. Amestecul puternic pentru o înflorire abundentă, vor arăta spectaculos

Mușcatele sunt plante frumoase și rezistente, care înfloresc în cele mai frumoase și strălucitoare culori. Dacă vrei să ai și tu ghivece pline cu flori parfumate, trebuie să îi dai mușcatei tale acest tip de hrană. Cu siguranță îți va mulțumi și își va arăta recunoștința prin cele mai rapide și bogate flori din câte ai văzut! Citește articolul și află cum se prepară cel mai bun fertilizat pentru planta ta!

Cu ce să uzi mușcata pentru flori superbe

Ca să ai o mușcată înflorită complet, nu îți trebuie substanțe prea simandicoase, ci doar ingrediente naturale, numai bune pentru planta ta. Ca amator al grîdinăritului și iubitor de flori, sigur ai auzit de aceste subtanțe ce aduc numai beneficii plantelor. Pentru fertilizatorul mușcatelor vei avea nevoie de:

– 1 l de apă;

– 1 g de fosfat monocaliu;

– 2 ml de humat de amoniu;

– 5 ml de biohumus.

Modul de preparare al fertilizatorului nu este complicat. Amestecă cele trei ingrediente într-un recipient potrivit, în funcție de dozele indicate mai sus. Mai exact, dacă ai 10 l de apă, adăugă 10 g de monocaliu fosfat, 20 ml de humat de amoniu și 50 ml de biohumus. Fosfatul de monocalciu este un fertilizant pentru înflorire, care conține fosfor. Fosforul stimulează dezvoltarea sistemului radicular și a mugurilor florali. Humatul de amoniu este foarte bun pentru creșterea vegetativă și conține azot. Azotul favorizează creșterea masei frunzelor și a lăstarilor noi. Iar biohumusul este un fertilizant organic, care conține multe macro și microelemente, precum și acizi humici. El îmbunătățește calitatea solului, ajută la dezvoltarea sistemului radicular și prelungește înflorirea.

Tot ce mai trebuie să faci este să uzi mușcatele din curtea, grădina sau balconul tău cu soluția obținută, o dată la două săptămâni. Asigură-te că acest fertilizator a ajuns la rădăcinile plantei, dar ai grijă să nu stropești frunzele sau florile cu ea. Soluția este eficientă doar dacă mușcatele tale au deja un sistem radicular bine dezvoltat. Dacă tocmai le-ai transplantat, nu le supraîncărca adăugându-i cu acest fertilizant puternic. Așteaptă câteva săptămâni până când planta se va adapta cu noul mediu și își va forma rădăcini puternice.

De asemenea, soluția este mai potrivită pentru plantele care cresc în sol deschis decât pentru cele care cresc în interior. În sol deschis, ele beneficiază de un microclimat mai favorabil și cresc mai bine. Dacă dorești să folosești soluția pentru plantele din interior, poți reduce dozele sau poți aplica doar unul dintre ingrediente. În funcție de ce îți dorești de la planta ta, poți folosi ori monocaliu fosfat pentru a stimula înflorirea ori doar humat de amoniu pentru a crește masa frunzelor. Cu ajutorul acestor trei ingrediente disponibile în orice magazin de grădinărit, poți obține niște mușcate mai sănătoase, mai frumoase și mai înfloritoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
8.2 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *