Ce să pui în apa cu care uzi plantele din ghiveci. Așa nu se vor mai ofili, e trucul anului 2023

Truc minune pentru plantele din ghiveci
Ce să pui în apa cu care uzi plantele din ghiveci. Așa nu se vor mai ofili, e trucul anului 2023

Iubești plantele de apartament? Ei bine, dacă răspunsul este da, atunci cu siguranță ai nevoie de acest sfat extrem de folositor. Află că există o modalitate excelentă de a hidrata florile, așa vei fi sigur că plantele tale preferate nu se vor ofili. Iată ce trebuie să adaugi în apa cu care uzi florile din ghiveci. Te vei îndrăgosti de acest truc genial!

Ce ar trebui să adaugi în apa cu care uzi plantele din ghiveci

Nu este niciun secret că plantele din ghiveci au nevoie de apă pentru a trăi, însă un ingredient banal le poate oferi și mai multă protecție. Este vorba despre clasicul bicarbonat de sodiu, atât de util într-o gospodărie.

Este un produs natural renumit pentru diversele sale utilizări. Poate fi folosit pentru curățarea, degresarea și dezinfectarea suprafețelor sau pentru a păstra strălucirea rufelor.

De asemenea, acest produs este popular și pentru îngrijirea pielii, dar și pentru menținerea tinereții. Dar utilizările sale nu se opresc aici. Află că bicarbonatul de sodiu este benefic și pentru plantele tale.

Trebuie nepărat să-l adaugi în apa cu care le hidratezi. Asta pentru că este eficient și îndepărtează ciupercile care provoacă boli criptogame, dar si pentru că tratează plantele în caz de infecție.

Citește și A amestecat o lingură de bicarbonat de sodiu, ulei și o aspirină apoi a stropit roșiile. Ce s-a întâmplat în câteva zile e uimitor!

Bicarbonatul de sodiu, perfect pentru plantele tale
Bicarbonatul de sodiu, perfect pentru plantele tale

Cum prepari soluția-minune

Pentru a pregăti soluția-minune, amestecă patru lingurițe de bicarbonat de sodiu cu patru litri de apă. Ulterior, transferă amestecul obținut într-un recipient cu pulverizator și agită timp de câteva secunde.

Acum, poți pulveriza soluția pe frunzele plantelor tale, pentru a limita proliferarea ciupercilor. De asemenea, acest tratament poate fi folosit pentru tratarea plantelor de mucegai și de diverse alte boli provenite din pricina umidității.

În caz de infecție, este recomandat să acționezi rapid pentru a evita contaminarea altor flori. Ai grijă, însă, specialiștii spun că nu este bine să exagerezi cu cantitatea, deoarece bicarbonatul de sodiu poate arde frunzișul.

Citește și Plantele de apartament care te scapă de praf. În plus, purifică și aerul. Sunt ideale în orice casă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
8.7 43 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *