Ce să pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază. Ingredientul banal de mare ajutor, trucul uimitor

Așa te vei bucura mai mult timp de florite tale preferate

Scris de: Daoud Andra

14 Mar. 2023

Ce să pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază. Ingredientul banal de mare ajutor, trucul uimitor

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase flori de primăvară. Le găsim peste tot în această perioadă, sunt frumos colorate și înfrumusețează orice spațiu. Pe cât sunt însă de frumoase, pe atât sunt de fragile și se pot ofili în câteva zile. Iată ce să pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază!

Ingredientul pe care să îl pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult

Lalelele sunt asociate cu primăvara, iar piețele și florăriile sunt pline în această perioadă de lalele colorate și parfumate. Nu sunt însă cele mai rezistente flori și, odată ce ai ajuns cu ele acasă, trebuie să ai grijă unde le pui, pentru a nu se ofili prea repede.

Citește și: Ce simbolizează, de fapt, lalelele. Mesajul profund pe care îl au. Iată cui e bine să oferi aceste flori minunate

Cumpără lalele îmbobocite, nu înflorite, indiferent că urmează să le oferi cuiva sau să le pătrezi pentru tine. Lalelele înfloresc foarte repede atunci când sunt aduse în casă, iar dacă le cumperi deja înflorite, scade cu câteva zile perioada în care te vei bucura de ele.

După ce ai ajuns cu ele acasă, taie 1-2 centimetri din codiță. Tăietura trebuie să fie oblică, pentru că astfel crește suprafața prin care lalelele absorb apa. Adaugă în apă câteva picături de zeamă de lămâie. Aceasta are rol antimicrobian, iar tulpinile nu vor mucegăi în apă.

Citește și: Trucul pentru ca lalelele să reziste în vază până la două săptămâni. Ce trebuie să adaugi în apă

Ce să pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază
Lămâia ajută lalelele să se păstreze mai mult timp

La câte zile trebuie schimbată apa

După ce le-ai așezat în vază, pune lalelele într-o cameră mai răcoroasă. Acestea sunt flori de primăvară, care înfloresc în mod natural chiar dacă temperaturile sunt scăzute. Nu au nevoie de căldură nici atunci când sunt aduse în casă. Dacă temperatura este prea ridicată, lalelele vor înflori și se vor ofili mai repede. Același lucru se întâmplă și dacă așezi vaza în apropierea unei surse de căldură.

De asemenea, nu este bine să așezi vaza lângă coș cu fructe. Acestea elimină o substanță numită etilenă, care grăbește înflorirerea multor tipuri de flori.

Citește și: Plante care sunt toxice pentru pisici. Ce e important să știi, dacă ai feline acasă

Pentru ca lalelele să se mențină proaspete cât mai mult timp, este nevoie să schimbi apa din vază o dată la două zile sau chiar zilnic. Pune apă proaspătă și adaugă din nou suc de lămâie după maximum 2 zile de când florile stau în vază. De asemenea, asigură-te că mai tai încă un centimetru din codiță. În acest fel, lalelele se pot menține în vază chiar și mai bine de o săptămână.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
8.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *