Ce să pui în muștar ca să reziste mai mult și să rămână cremos. Trucul preferat al celor mai renumiți bucătari

Așa nu va mai fi nevoie să arunci muștarul de la suprafață

Scris de: Daoud Andra

27 Aug. 2023

Ce să pui în muștar ca să reziste mai mult și să rămână cremos. Trucul preferat al celor mai renumiți bucătari

Muștarul este unul dintre cele mai folosite sosuri din bucătărie. Se potrivește de minune alături de o porție de mici sau cârnați la grătar, însă poate fi savurat într-o mulțime de alte combinații. Se pune la maioneză, precum și în dressing-uri de salată, iar pentru a-i păstra prospețimea mai mult timp, există un truc la îndemână. Ce să pui în muștar ca să reziste mai mult și să rămână cremos.

Din ce este făcut muștarul

Muștarul se găsește într-o varietate de ambalaje și cu diverse gusturi. Dulce, picant, cu sau fără boabe și chiar amestecat cu miere – există câte un sortiment pentru toate gusturile. Acest sos se obține din boabe de muștar măcinate, combinate cu diverse alte ingrediente.

Citește și: Ingredientele de care ai nevoie pentru a face sos de muștar. Rețeta simplă și rapidă

Muștarul a fost fabricat pentru prima dată în India, în urmă cu cinci mii de ani. Ulterior, a ajuns pe tot globul, fiind nelipsit din bucătărie. Există zone renumite pentru prepararea acestuia, cum ar fi regiunea Dijon, din Franța. Muștarul de Dijon este unul dintre cele mai fine și mai apreciate în bucătărie. Și în țara noastră este o fabrică de muștar, în orașul Tecuci.

Ce să pui în muștar ca să reziste mai mult și să rămână cremos. Trucul preferat al celor mai renumiți bucătari
Lămâia ajută la conservarea muștarului

Ce să pui în muștar ca să reziste mai mult și să rămână cremos

Deși muștarul se conservă bine și are o perioadă de valabilitate destul de mare, odată ce ai deschis recipientul, sosul își schimbă aspectul și compoziția. Atât muștarul la borcan de sticlă, cât și cel în recipient de plastic capătă o culoare mai închisă și un fel de crustă deasupra, dacă sunt deschise de ceva timp.

Citește și: Ai făcut maioneza greșit toată viața. În ce ordine se pun ingredientele, de fapt. Așa nu se va tăia niciodată

Multe gospodine aruncă muștarul de deasupra, atunci când se întâmplă acest lucru. Dacă nu vrei să faci risipă, există o modalitate prin care poți împiedica muștarul să își modifice aspectul. Pune o felie de lămâie în recipient, ca un capac deasupra muștarului. Închide recipientul și pune-l la frigider. Când îl vei folosi din nou, vei vedea că sub lămâie, muștarul s-a păstrat cremos și are aceeași culoare uniformă.

Aruncă felia de lămâie și pune alta proaspătă, după ce ai luat din muștar cât ai avut nevoie. În acest fel, muștarul se va păstra proaspăt de la o utilizare la alta, până când se termină și nu va fi nevoie să arunci ce este la suprafață atunci când îl folosești din nou.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *