Ce să pui întotdeauna în piftie ca să iasă limpede. Singurul ingredient pe care trebuie să îl adaugi de fiecare dată

Secretul gospodinelor cu experiență.
Ce să pui întotdeauna în piftie ca să iasă limpede. Singurul ingredient pe care trebuie să îl adaugi de fiecare dată

Piftia se numără printre preparatele nelispite de pe mesele românilor de Sărbători. Este un aperitiv delicios și consistent, perfect pentru a fi servit la mesele festive. Însă pentru multe gospodine, prepararea acestui fel de mâncare rămâne o provocare. Deși pe lângă gustul care îți răsfață simțurile, extrem de important este și aspectul său, nu mulți dintre cei care aleg să pregătească acest preparat se pot mândri cu o piftie limpede. Există însă un secret al bucătarilor cu experiență în acest sens, pe care ți-l vom dezvălui în cele ce urmează. Iată, așadar, ce să pui în piftie ca să iasă limpede.

Ce să pui întotdeauna în piftie ca să iasă limpede

Piftia este o mâncare tradițională, care se face în special în sezonul rece. Are nevoie de temperaturi scăzute pentru a se închega și pentru a se păstra cum trebuie, dar și se ingredientele potrivite. Rețeta tradițională de piftie este cu carene de porc, însă multe gospodine preferă să o înlocuiască cu carne de pasăre, mai exact găină sau curcan.

Citește și: Ce legume se pun la piftie și când se adaugă acestea în oală, de fapt. Secretul pentru a ieși limpede

O piftie limpede și deliciasă este obiectivul fiecărei gospodine care prepară acest fel de mâncare. Însă puțină lume știe că pentru a fi cât mai limpede, la piftie trebuie să adaugi un ingredient banal. Este un detaliu care face diferența, iar preparatul tău va fi extrem de apreciat. Complimentele sunt astfel garantate, musafirii fiind cu siguranță impresionați de aperitivul pe care-l vor servi.

Pentru ca preparatul să iasă ca la carte, este foarte importantă carnea aleasă. De obicei, se recomandă cea de curte, de țară pentru un gust și o savoare mai intense. Dar nu vei da greș nici cu cea cumpărată din comerț.

După ce ai ales carnea, este esențial să nu omiți ingredientul care îi va schimba total aspectul. Acesta este la îndemâna oricărei gospodine și le ajută mai ales pe cele care nu vor ca piftia să se închege pe cale naturală. Pentru ca preparatul să fie foarte limpede, tot ce trebuie să adaugi în rețetă este gelatina. Acest ingredient va face ca piftia să iasă foarte clară și să aibă un aspect plăcut ochiului.

Citește și: Piftie de porc ca acum 100 de ani. Ingredientele secrete pe care le foloseau gospodinele în trecut. Ieșea delicioasă

Cea mai bună carne pentru piftie

piftie reușită trebuie să bifeze câteva criterii. Să fie limpede, bine închegată și să nu aibă foarte multă grăsime deasupra. Pentru ca piftia să se închege, nu este nevoie neapărat de gelatină, ci de carnea potrivită. Indiferent că faci piftie de porc sau de curcan, ai nevoie de carne cu multă grăsime, oase și piele.

Ceea ce face piftia să se închege este, de fapt, colagenul prezent în țesuturi. Din acest motiv, la piftia de porc, de exemplu, se folosesc picioare de porc, urechi sau carne de pe capul porcului. Combinația de grăsime cu șorici face ca piftia să se închege natural, în câteva ore, fără să fie nevoie de gelatină.

În schimb, dacă optezi pentru piftie de curcan, aripile, gâturile și ghearele sunt cele mai potrivite, întrucât conțin cea mai mare cantitate de colagen. Poți adăuga și o bucată de șorici de porc, pe care ulterior să o scoți din oală.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *