Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să fii un maestru bucătar pentru a te bucura de o salată de vinete de vis. Doar urmează pașii pe care celebrul bucătar le-a notat în lucrarea sa.

Ingrediente:

– un kg vinete;

– un pahar de untdelemn;

– o ceapă roşie;

– o lingură de oţet de mere;

– două roşii coapte;

– sare și piper (după preferințe);

Mod de preparare:

Începe prin a pune vinetele la fript pe foc mare, pe toate părţile, până se-nmoaie. Curăță-le imediat de coji, adaugă sare și lasă-le la scurs. Între timp, toacă ceapa mărunt, spală bucățile pentru a scăpa de iuțime și amestecă-le cu oțetul de mere. Ia vinetele și toacă-le până devin pastă, adaugă uleiul treptat, până ce compoziția devine spumoasă. La final, adaugă ceapa amestecată cu oțetul de mere.

Pregătește și maioneza făcută din două gălbenuşuri de ou, 200 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriţă piper măcinat, 1 lingură smântână de frişcă şi 3 căţei usturoi.

Ce să faci ca să nu te îngrași de la salata de vinete

Dacă după deliciul salatei de vinete te gândești la cum îți va afecta silueta, află că poți să te răsfeți cu acest preparat și fără să pui kilograme în plus. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce trebuie să facem pentru a nu ne fi afectată dieta când mâncăm salată de vinete. Potrivit acesteia, trebuie să fim foarte atenți la cantitatea de ulei utilizată și la cât de mult amestecăm salata de vinete.

„Vreți o salată de vinete delicioasă și dietetică? Atunci secretul stă în frecare. Ce vreau să spun cu asta? Noi, românii, avem tendința să punem așa de mult ulei în salata de vinete că până la urmă ne iese o maioneză. Ei bine, coaceți vinetele în flacără, lăsați-le la scurs, ca să iasă din ele zeama aceea iute. Apoi tocați-le, puneți-le într-un castron adânc. Cu un linguroi pe măsură, frecați-le cinci până la zece minute.Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm. Atunci, în final, nu veți avea o salată de vinete, ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine. Încercați, dacă nu mă credeți”, a explicat Mihaela Bilic.