Ce sacrificii făcea Romanița Iovan la începutul carierei în modeling: „Ne duceam și ne schimbam în dubă. Cum a învățat să meargă pe podium VIDEO EXCLUSIV

Romanița Iovan își aduce aminte fiecare emoție pe care a trăit-o

Romanița Iovan a debutat ca manechin în urmă cu mai bine de 35 de ani în cadrul Centrului de Creație UCECOM, unde a prezentat numeroase colecții. Fiind una dintre cele mai apreciate femei din România, încă de pe atunci, creatoarea de modă ținea coperta revistelor de modă. Romanița Iovan a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că prima ei copertă a fost undeva în anul 1987 și că mai are și acum păstrat unul dintre exemplare.

Trecerea de la manechin la designer vestimentar a venit firesc pentru Romanița Iovan, ca o continuare a pasiunii sale din adolescență, însă pentru creatoarea de modă perioada în care a fost fotomodel și a defilat la Festivaluri de Modă Naționale și Internaționale, rămâne în continuare una dintre cele mai frumoase din cariera ei. Deși au trecut ani buni de când a realizat prima ședință foto, Romanița Iovan își aduce aminte fiecare detaliu și fiecare emoție pe care a trăit-o.

„Prima mea copertă pe o revistă de modă este în 1987. Pe vremea aceea exista o singură revistă de modă care se numea exact „Moda”. Apărea semestrial, deci de 2 ori pe an. Am avut trei coperte consecutive, adică 1987, 1988 și 1989. Le mai am și acum acasă. Acele reviste. Deci le păstrez, îți dai seama. Gândește-te că m-am mai mutat de când eram eu, ca să zic așa la 20 de ani, dar am plecat mereu cu aceste reviste după mine. Le-am păstrat, în primul rând pentru că erau coperte, dar am dedicație de la redactorul șef pe fiecare copertă”, a dezvăluit Romanița Iovan pentru EGO.ro, completând că la acea vreme nu avea parte de o întreagă echipă care să se ocupe de imaginea ei, așa cum se întâmplă astăzi în cadrul shooting-urilor profesioniste, ci trebuia să se asigure că știe să se machieze și să se coafeze singură.

„Nu aveam make-up artist, nu aveam hairstilist. Exista, cum este și acum, Costel, care acum nu mai este implicat în zona asta de fashion, care ne coafa la prezentările de modă, dar în rest, pentru ședințele foto, pentru această revistă, noi ne organizam singuri. Mai mult decât atât, țin minte că făceam poze vara pentru iarna și iarna pentru vara, care era super „funny” ca să zic așa. Îmi aduc aminte că una dintre ședințele foto, din Cismigiu, când ne-am dus acolo cu o grămadă de haine, într-o dubă pe care o parcasem undeva lângă Cismigiu, că nu aveam cum parc. Ne duceam și ne schimbam în dubă, apoi ne întorceam și făceam poze. Amintirile sunt atât de frumoase din vremea acea încât nu pot decât să mă bucur”.

Ce sacrificii făcea Romanița Iovan la începutul carierei în modeling
Ce sacrificii făcea Romanița Iovan la începutul carierei în modeling

Un coleg de podium a învâțat-o cum să meargă

Romanița Iovan a păsit cu emoții în această lume, a modei, însă extrem de încrezătoare și dornică să înceapă o carieră în modeling. Astfel că, la prima ei prezentare de modă a avut nevoie de ajutor din partea unui coleg cu o mai mare experiență, coleg care a învățat-o cum să pășească pe pasarelă.

„La prima prezentare de modă țin minte că aveam un coleg, Andi Antemia, mai există și acum colegul, el era un pic mai mare decât toate fetele și în prima zi de prezentare, înainte de prezentare, la repetiții ca să zic așa, eu nu știam să merg. El mi-a zis că mă învață să merg. Îmi spunea că nu îmi pune o carte pe cap, că normal trebuia să mergi foarte dreaptă, dar că îmi explică cum trebuie să pun piciorul în fața celuilalt și cum să merg fără să mă uit jos, să mă uit numai înainte. Oricum tot ce m-a învățat am respectat și a fost foarte bine”, ne-a mai declarat creatoarea de modă.

De altfel, aproape tot ce a învățat în primii ani ai carierei sale de model folosește și astăzi în prezentările ei de modă. Deși este conștientă de faptul că lucrurile s-au schimbat destul de mult la prezentările de modă, Romanița este de părere că bazele pe care le-a pus la începutul carierei sale îi sunt de mare folos și astăzi.

„Mă ajută și astăzi să știi. De multe ori, când am prezentări de modă, eu sunt prima care deschid drumul, în sensul că le arăt fetelor cam cum aș vrea să meargă. Stilul, care este tot stilul meu. O fi acum alt stil, dar eu tot pe stilul ăla merg”, a mai povestit Romanița Iovan pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *