Ce se întâmplă cu cariera Simonei Halep, după scandalul dopajului. Anunțul președintelui Federației Române de Tenis

George Cosac: „Din punctul meu de vedere situația nu este clară"
Ce se întâmplă cu cariera Simonei Halep, după scandalul dopajului. Anunțul președintelui Federației Române de Tenis

Simona Halep a primit o veste neașteptată luni, la doar câteva zile după ce fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat în timpul turneului de la US Open. Imediat după aflarea rezultatului testului Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat suspendarea tenismenei. Astăzi însă, președintele Federației Române de Tenis a făcut un alt anunț. Ce se întâmplă cu cariera Simonei Halep.

Ce se întâmplă cu cariera Simonei Halep, după scandalul dopajului: „Situația nu este clară”

Vestea că Simona Halep a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping a fost un adevărat șoc pentru toată lumea. Prima decizie a fost luată imediat, astfel că a fost anunțată suspendarea provizorie a sportivei românce. În tot acest timp Simona Halep a negat toate acuzațiile anunțând că va lupta până când adevărul va ieși la suprafață.

Luni, președintele Federației Române de Tenis a anunțat că, deși a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, Simona Halep nu va fi suspendată. George Cosac a declarat că este convins de faptul că Simona Halep nu ar fi apelat la vreo substanță interzisă. Astfel se așteaptă rezultatul cele de-a doua probe.

„Din punctul meu de vedere situația nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă”, a spus președintele Federației Române de Tenis pentru agerpres.ro.

Simona Halep: “Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele”

Simona Halep a transmis un mesaj în mediul online imediat cum a apărut informația că a fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat. Sportiva susține că acesta este cel mai greu meci al său, să dovedească faptul că nu este vinovată. De asemenea, a mărturisit că a trăit un șoc imens atunci când a aflat rezultatul testului. În mesajul publicat, Simona mai spune că niciodată nu a avut în cap ideea de a trișa deoarece ar fi împotriva tuturor valorilor cu care ea a fost educată.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit ca șocul vieții mele. În întreaga mea carieră ideea de a trișa nici nu mi-a trecut vreodată prin minte, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații nedrepte, mă simt complet confuză și trădată”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *