Ce se întâmplă cu copiii Camillei după încoronare. Monarhia britanică are o odine bine stabilită, cum arată linia de succesiune la tron

Ce se întâmplă cu copiii Camillei după încoronare. Monarhia britanică are o odine bine stabilită, cum arată linia de succesiune la tron

Încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei consoartă Camilla a avut loc sâmbătă, 6 mai, într-o ceremonie fastuoasă, la Wesminster Abbey. Iar odată cu primirea titlului de regină consoartă de către Camilla, mulți se întreabă dacă cei doi copii ai săi, Laura Lopes și Tom Parker Bowles, vor primi și ei titluri regale.

Vor primi copiii Camillei titluri regale după încoronarea mamei sale ca regină consoartă?

După moartea reginei Elisabeta a II-a, membrii familiei regale britanice au primit noi titluri. Moștenitorul tronului, prințul William, a devenit Duce de Cornwall și de Cambridge, iar soția sa, Kate Middleton, a devenit Prințesă de Wales. În același timp, cei trei copii ai cuplului au primit și ei titlul de Alteță Regală.

În ceea ce îi privește pe copiii Camilei din căsătoria cu Andrew Parker Bowles, chiar dacă mama lor a devenit odată cu încoronarea Regelui Charles al III-lea, Regină Consoartă, aceștia nu vor primi titluri regale. Și asta pentru că soția Regelui Charles a dobândit titlurile regale prin căsătorie, nu prin linia de sânge. De asemenea, rudele ei nu se află în linia de succesiune la tron.

Există totuși o posibilitate ca Laura Lopes și Tom Parker Bowles să primească titluri regale, și anume doar dacă însuși Regele Charles al III-lea le-ar oferi.

Camilla a devenit regină consoartă din dorința Reginei Elisabeta a II-a

În momentul căsătoriei lui Charles cu Camilla, Palatul Buckingham a anunțat că atunci când el va deveni rege, titlul pe care îl va porta soția sa va fi de Prințesă Consoartă, nu de Regină. Totuși, Camilla a devenit Regină Consoartă datorită Reginei Elisabeta a II-a, care a declarat în trecut că își dorește ca acest lucru să se întâmple după decesul său.

„Când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles vă deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale, Camilla, același sprijin pe care mi l-ați acordat mie și este dorința mea sinceră că, atunci când vă veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consort, în timp ce își va continua propriul serviciu loial”.

Regina Camilla a fost susținută la slujba de încoronare de sâmbătă, de la Wesminster Abbey, inclusiv de familia sa. Unul dintre cele mai emoționante momente pentru ea a fost atunci când i-a fost așezată pe cap coroana Reginei Victoria, care a fost modificată pentru această ocazie pentru a o onora pe regretata regină Elisabeta a II-a.

Camilla este mamă a doi copii, bunică a cinci copii și bunică vitregă a altor cinci copii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *