Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi înainte să adormi. Principalele efecte care se văd în timp

Află ce efecte negative poate avea lipsa demachierii asupra tenului tău.
Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi înainte să adormi. Principalele efecte care se văd în timp

Dacă obișnuiești să nu te demachiezi înainte de somn, îți poți expune tenul la numeroase probleme. Poate ai avut o zi plină și îți este greu să-ți rezervi și câteva minute pentru a te demachia. Sigur că poate fi tentant să te strecori sub pături după o zi lungă, dar acest obicei îți poate cauza multe probleme în timp.

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă nu te demachiezi înainte să adormi

Dacă nu te demachiezi înainte de culcare și renunți la curățarea impurităților de pe ten, îți expui pielea la o mulțime de riscuri. Principalele efecte care se văd în timp pot face ravagii pe piele. Sigur vei fi foarte vigilentă în ceea ce privește îndepărtarea fondului de ten și a rimelului după ce ce vei citi acest articol.

Pielea va părea mai bătrână și ridurile se vor înmulți

Impuritățile și resturile de machiaj prinse pe piele pot să provoace daune foarte mari tenului. Dermatologii avertizează că acest obicei poate să contribuie la îmbătrânirea prematură a feței. Machiajul poate avea efecte negative asupra pielii dacă nu este îndepărtat de pe față cu produse cosmetice specifice. Cu atât mai mult, dacă utilizezi un machiaj cu ingrediente care dăunează, nu ajuți pielea, dimpotrivă. Menținerea machiajului ore îndelungate și pe timpul nopții poate accelera procesul de îmbătrânire. Ridurile fine vor deveni mai pronunțate și treptat se vor înmulți.

Rădăcinile genelor se pot infecta

Alt efect neplăcut care se poate vedea în timp sunt rădăcinile umflate și infectate ale genelor. Aceste probleme pot apărea dacă te bagi la somn fără să îndepărtezi rimelul și creionul de ochi. Ochii sunt foarte sensibili și reziduurile de machiaj pot cauza foarte multe infecții. De aceea, oricât ai fi de obosită, evită să dormi fără să îndepărtezi produsele de make-up de pe pleoape. Păstrează pe noptieră o loțiune demachiantă sau cel puțin un set de șervețele demachiante. Alege unele mai moi, hidratante,  care pot asigura o îndepărtare rapidă și ușoară a oricărui machiaj care captează bacteriile.

Ochi iritați

Medicii dermatologi avertizează că, dacă uiți să te speli pe față noaptea, ai șanse să lași bacteriile și particulele din machiaj să irite ochii. Rimelul, creionul de ochi și eyelinerul conțin particule care se pot infiltra în ochi. Acest lucru poate duce la iritații, disconfort și potențiale infecții oculare. Aceste infecții pot provoca mâncărime și roșeață și trebuie tratate imediat. Totodată, dacă ai deja o problemă activă a pielii, este posibil să te trezești cu o infecție deoarece bariera cutanată este compromisă. Nu uita că pielea curată este prima linie de apărare împotriva infecțiilor.

Dacă ai acnee, s-ar putea să o agravezi

Demachierea este un pas important în rutina de frumusețe și este esențială în special pentru persoanele cu tenul predispus la acnee. Dacă ai tenul gras, când nu te demachiezi înainte să dormi poți să înrăutățești starea pielii. Când eviți să îți cureți impuritățile de pe față, murdăria și celulele moarte ale pielii nu sunt îndepărtate. Acestea rămân pe piele, înfundând porii și duc la o inflamație cronică sub formă de coșuri.

Poți să ai buze crăpate

Nimănui nu-i place să sărute cu buzele uscate și crăpate. Așa că dacă vrei să îți păstrezi buzele umede și netede, este necesar să demachiezi de fiecare dată rujul de pe buze. Dormitul cu produsele de machiaj pe buze poate duce la crăparea și uscarea buzelor. După ce ștergi orice urmă de machiaj după buze aplică și o cremă specială hidratantă.

Citește și cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant. 6 ingrediente naturale care te pot ajuta

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
6 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *