Ce se întâmplă dacă folosești prea multă cremă de mâini. Efectele nebănuite

Sfaturi din partea specialiștilor în domeniu
Ce se întâmplă dacă folosești prea multă cremă de mâini. Efectele nebănuite

Iarna poate fi dură pentru mâinile tale, datorită temperaturilor scăzute și spălării frecvente a mâinilor în timpul sezonului de răceală și gripă. Din fericire, crema de mâini potrivită te poate ajuta. Cu toate acestea, unii experți spun că folosirea unei cantități prea mari de cremă de mâini se poate întoarce împotriva ta, provocând un efect nedorit care îți poate lăsa pielea mai dependentă de produsele scumpe decât ți-ai dori.

Cum afectează crema în exces pielea. Sfatul specialiștilor

Îți spunem mai jos ce se întâmplă atunci când folosești prea multă cremă de mâini, ce creme de mâini sunt cele mai bune pentru o utilizare frecventă și ce ingrediente ar trebui să eviți cu orice preț.

Atunci când folosești prea multă cremă de mâini, pielea ta poate produce mai puțină hidratare pe cont propriu. Hidratarea mâinilor cu crema potrivită îți poate ajuta pielea să rămână netedă, moale și fără iritații. De asemenea, poate ajuta la elasticitatea pielii, oferindu-i un aspect tineresc pentru mai mult timp. Cu toate acestea, experții avertizează că, atunci când vine vorba de utilizarea cremei de mâini, este posibil să ai prea mult dintr-un lucru bun.

„Este foarte important să îți hidratezi pielea, dar aplicarea unei cantități prea mari poate avea un efect negativ asupra pielii tale. Dacă folosești prea multă cremă hidratantă, în timp, aceasta îți face pielea leneșă, ceea ce poate încuraja pielea să producă mai puțină hidratare pe cont propriu”, explică o companie de produse cosmetice.

Ce înseamnă hidratare excesivă

Potrivit specialiștilor, atunci când folosești prea multă cremă se ajunge la hidratare excesivă. Aceasta semnalează pielii că are suficientă apă, lipide și proteine, iar acest lucru înseamnă că se încetinește producția acestor nutrienți importanți pentru piele.

„Hidratarea excesivă îi semnalează pielii că are suficientă apă, lipide și proteine (elementele de bază ale pielii) și că poate încetini producția acestor nutrienți importanți pentru piele. Acest lucru se poate transforma într-un cerc vicios în care pielea pare uscată pentru că nu mai produce nutrienții necesari, ceea ce te determină să te hidratezi mai mult”, adaugă experții.

Citește și – Cum să-ți prepari o cremă pentru conturul ochilor. Ingredientele esențiale pentru a elimina ridurile

Ingredientele care pot face mai mult rău decât bine

Categoric, nu toate cremele de mâini sunt făcute la fel. Unele conțin ingrediente care nu sunt deloc sănătoase. În special, butilhidroxianisolul butilat (BHA), DMDM hydantoin, parfum adăugat, parabeni, ftalați, trietanolamină și palmitat de retinil sunt unele dintre cele mai grave, spun specialiștii.

Aceste substanțe chimice și conservanți vin cu o serie de posibile probleme. Se crede că BHA este cancerigen, se știe că DMDM hidantoina eliberează formaldehidă, iar parabenii se crede că perturbă hormonii. Optând pentru ingrediente organice, ați putea evita aceste efecte secundare înspăimântătoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *