Crema minune pentru a-ți întineri mâinile cu 10 ani. Rapid și simplu de pregătit, ai nevoie doar de 3 ingrediente banale

Las-o să acționeze cel puțin 20 de minute pentru a vedea rezultatele

Scris de: Daoud Andra

15 Feb. 2023

Crema minune pentru a-ți întineri mâinile cu 10 ani. Rapid și simplu de pregătit, ai nevoie doar de 3 ingrediente banale

Mâinile sunt expuse constant la schimbări de temperatură, soluții agresive de curățare și dezinfectanți, motiv pentru care pielea lor are cel mai mult de suferit. Pentru a le proteja, poți apela inclusiv la ingrediente banale, care fac minuni. Cum prepari crema minune pentru a-ți întineri mâinile cu 10 ani? Ai nevoie doar de 3 ingrediente.

Uită de pielea uscată: cum prepari crema minune pentru a-ți întineri mâinile cu 10 ani

În sezonul rece, pielea mâinilor are foarte mult de suferit, mai ales dacă nu le protejăm cu mănuși. Din cauza frigului și a vântului, pielea se usucă și se crapă, iar aspectul ei va fi unul îmbătrânit. Este important să o îngrijim corespunzător, mai ales că mâinile sunt ca o carte de vizită pentru orice persoană.

Citește și: Cum scapi de mâini uscate și crăpate. Remediul natural cu care vei economisi banii, ai nevoie de câteva ingrediente banale

Pentru a întineri rapid pielea mâinilor, ai nevoie de doar 3 ingrediente: aspirină, miere și anason, din care vei prepara o mască. Pisează 2 pastile de aspirină și adaugă o lingură de apă peste ele, pentru a se dizolva. Pune o lingură de anason măcinat cât mai fin și 2 linguri de miere. Amestecă bine, până când se omogenizează.

Aplică crema pe mâini și masează, pentru ca ingredientele să intre cât mai bine în piele. Este recomandat ca, înainte de a aplica masca, să stai cu mâinile în apă caldă câteva minute, pentru ca porii să se deschidă. În acest fel, ingredientele vor intra mai bine în piele și o vor face să fie fină și strălucitoare. Stai cel puțin 20 de minute cu masca pe mâini, după care clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Citește și: Ce se întâmplă dacă folosești prea multă cremă de mâini. Efectele nebănuite

Masca minune pentru a-ți întineri mâinile cu 10 ani
Mierea contribuie la hidratarea pielii

Cum protejăm pielea mâinilor

Nu doar frigul este inamicul pielii de pe mâini, ci și apa dură, dezinfectanții și soluțiile de curățenie pe care le folosim în gospodărie. Pentru ca mâinile tale să fie protejate, este important să le hidratezi constant, mai ales după ce folosești produse care usucă pielea. Înainte de a ieși din casă, dar și după fiecare spălare pe mâini, folosește o cremă hidratantă.

Citește și: Masca de față care te întinerește cu 10 ani. Ai nevoie doar de 3 ingrediente banale. Ce e esențial să faci, după ce o aplici pe ten

Poți alege o cremă lejeră, care se absoarbe repede în piele și care nu lasă o peliculă grasă. Seara, înainte de culcare, poți opta pentru o cremă mai grasă, pe care să o aplici într-un strat generos și să o lași să acționeze peste noapte precum o mască.

Nu doar frigul afectează pielea, ci și soarele. În sezonul cald, dacă petreci mult timp la soare sau dacă stai mult la volan, aplică o cremă cu factor de protecție solară pe mâini. La fel ca pielea de pe față și decolteu, pielea mâinilor este afectată de razele ultraviolete, care o pot face să îmbătrânească prematur. De aceea este nevoie să aplici o cremă cu factor de protecție cel puțin 30.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *